NordVPN vs Surfshark 2021: Wat zijn de verschillen?

NordVPN vs Surfshark 2021: Wat zijn de verschillen?

NORDVPN VS SURFSHARK: WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

NordVPN of Surfshark VPN? Welke VPN is beter en welke zul je krijgen? In deze NordVPN vs Surfshark review leggen we beide VPN diensten naast elkaar.

 1. GEBRUIKSGEMAK
 2. GEBRUIKERSREVIEWS
 3. ONDERSTEUNDE APPARATEN
 4. SERVERS
 5. SNELHEID
 6. STREAMING & TORRENTING
 7. ONDERSTEUNDE APPARATEN
 8. STREAMING & DOWNLOAD
 9. BEVEILIGINGSFUNCTIES
 10. PRIVACYFUNCTIES
 11. PRIJS
 12. CONCLUSIE
 13. NORDVPN & SURFSHARK SPECIFICATIES

NordVPN vs Surfshark

1. GEBRUIKSGEMAK

Het leuke van NordVPN en Surfshark-apps is dat ze eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn. Beide VPN-providers gebruiken iets verschillende benaderingen.
NordVPN heeft een app die een interactieve wereldkaart en een alfabetische lijst met landen biedt. Er is ook een mogelijkheid om je eigen “Favoriete” serverlijst te maken of kiezen uit je laatste verbindingen. Standaard verbindt NordVPN je met de snelste server van het land, maar je kan ook handmatig een andere server kiezen per stad of per server.
In tegenstelling tot NordVPN is de Surfshark VPN-app eenvoudiger en hier vind je alleen een op landen gebaseerde lijst. Bovenaan de serverlijst zie je opties voor “Fastest server” en “Nearest Country”, die je met de meest optimale server zullen verbinden. Net als bij NordVPN kun je hier ook je favoriete serverlijst maken door op de ster te drukken, of je kan je recente verbindingen bekijken.
Welke VPN-app beter is, hangt af van jouw voorkeuren. Als je de voorkeur geeft aan een visuele benadering, dan is NordVPN een betere optie voor jou. Het gebruik van een landenlijstmenu is echter ook redelijk comfortabel.

NordVPN vs Surfshark - Gebruiksgemak

2. GEBRUIKERSREVIEWS

De meeste gebruikersreviews over NordVPN en Surfshark VPN zijn ook erg positief en ze worden zeer goed beoordeeld.
Toch, in de Google Play Store, Apple App Store en Trustpilot scoort NordVPN iets hoger dan Surfshark VPN.

NodVPN VS Surfshark: gebruikersreviews

3. ONDERSTEUNDE APPARATEN

Zowel NordVPN als Surfshark hebben apps beschikbaar voor alle besturingssystemen, inclusief Windows, Mac, Android, iOS en Linux.
Beide VPN-providers hebben ook erg handige Chrome- en Firefox-extensies.
Bovendien hebben ze apps voor Amazon Fire TV, Android TV en een slimme DNS-functie om de service te laten werken op niet-ondersteunde apparaten.
Een voordeel van Surfshark VPN is dat je met één abonnement verbinding kan maken met een onbeperkt aantal apparaten. Ondertussen beperkt NordVPN je tot 6 apparaten, wat nog steeds voldoende zou moeten zijn om je online veilig te houden.

Surfshark vs NordVPN apparaten

4. SERVERS

Vervolgens heeft Surfshark VPN iets meer servers dan NordVPN. Desondanks is NordVPN een oudere VPN-provider die in 2012 werd opgericht en wereldwijd aanzienlijk meer servers heeft.
NordVPN vs Surfshark - servers
Ondertussen is Surfshark VPN een vrij nieuwkomer. Het bedrijf is pas twee jaar geleden opgericht, dus het is begrijpelijk dat deze VPN wat kleiner VPN-aanbieder is en daardoor een kleiner aantal servers heeft.

NordVPN vs Surfshark - Aantal servers

5. SNELHEID

Verder is snelheid en die stabiliteit een van de gebieden waarop beide VPN’s het heel goed doen en in het afgelopen jaar hebben ze allebei enkele verbeteringen aangebracht.
Om hoge snelheid op hun servers te verzekeren, implementeerde NordVPN in hun apps het NordLynx-protocol dat sneller is dan gewone protocollen.
Ondertussen introduceerde Surfshark VPN het Chacha20-Poly1305 cryptoprotocol op Android-apparaten, dat ook nog eens extra snel is.
Zowel NordVPN als Surfshark VPN’s zijn zeer snelle VPN’s. Toen onze downloadsnelheid zonder VPN 90 Mbps en uploadsnelheid – 30 Mbps was, kwamen we met NordVPN en Surfshark op een downloadsnelheid van 88 Mbps en een uploadsnelheid van ongeveer 30 Mbps.

NordVPN vs Surfshark VPN - snelheid

Maar, tijdens piekuren door beide VPN’s dalen de downloadsnelheden enigszins en kun je de downloadsnelheid van gemiddeld 60 tot 75 Mbps verwachten.
Als het gaat om downloadsnelheden in Amerika, wint NordVPN hier van Surfshark VPN.
Toen we verbinding maakten met servers in New York, was de downloadsnelheid bij NordVPN 86 Mbps en bij Surfshark VPN 58 Mbps.

NordVPN vs Surfshark snelheid in Amerika

Ondanks de snelheidsverschillen zullen beide VPN-snelheden hoog genoeg zijn om Amerikaanse Netflix vanuit Europa of een ander land te bekijken.

NordVPN vs Surfshark: Snelheid

6. STREAMING & TORRENTING

Niet elke VPN kan streamingdiensten deblokkeren, maar op dit gebied doen zowel NordVPN als Surfshark VPN het behoorlijk goed.
Beide VPN’s deblokkeren US Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO Now en vele andere bibliotheken.
Naast streaming ondersteunen beide VPN’s torrenting en andere peer-to-peer-activiteiten.
Hiervoor heeft NordVPN speciale high-speed servers die peer-to-peer verkeer niet blokkeren. Ondertussen kan Surfshark VPN herkennen wanneer je een torrent-programma gebruikt en zal het je automatisch verbinden met een peer-to-peer vriendelijke server die extra veilig is.

Surfshark vs NordVPN: streaming & torrenting

7. BEVEILIGINGSFUNCTIES

Om je te beschermen tegen hackers, hebben beide VPN’s sterke beveiligingsfuncties zoals 256-bit AES Encryptie, Kill Switch-functie en een bescherming tegen het lekken van je persoonlijke IP-adres via DNS, IPv6 en WebRTC.
Bovendien bieden NordVPN en Surfshark je een Split-tunneling-functie, waarmee je specifieke apps kunt selecteren die VPN zouden gebruiken.
Daarnaast hebben NordVPN en Surfshark VPN meer geavanceerde functies, zoals de dubbele VPN-functie waarmee je verkeer door twee VPN-servers kunt tunnelen.
Beide VPN’s doen ook uitstekend werk op protocolgebied. Beiden hebben een veilige OpenVPN-protocollen, maar naast dat biedt NordVPN hun klanten een snel NordLynx-protocol. Ondertussen biedt Surfshark VPN het IKEv2-protocol en het Chacha20-Poly1305-cryptoprotocol op Android-apparaten, dat ook extra snel is.
Verder zet NordVPN een paar stappen vooruit. NordVPN heeft een “Onion over VPN” functie die je toegang geeft tot het TOR-netwerk. Hiermee kun je jouw online verkeer via het TOR-netwerk op de top van jouw VPN-tunnel leiden.

NordVPN versus Surfshark - beveiligingsfuncties

De enige functie die we bij beide VPN’s hebben gemist, is de mogelijkheid om de Poorten van je verbinding te kiezen.
Maar al met al kan NordVPN iets betere beveiligingsfuncties bieden dan Surfshark VPN.

NordVPN versus Surfshark - beveiliging

8. PRIVACYFUNCTIES

Laten we nu eens kijken naar de privacyfuncties van deze VPN’s. Op dit gebied onderscheiden beide VPN’s zich boven andere VPN’s en zullen het moeilijker maken om je online te volgen.
Zoals beloofd verbergen beide VPN’s uw persoonlijke IP-adres.
Daarnaast blokkeren beide VPN’s ongewenste advertenties, trackers en kwaadaardige websites.
Bovendien hebben NordVPN en Surfshark allebei de Stealth-modus, waarmee je internetfirewalls of strikte bedrijfsfirewalls kan omzeilen.
Bij NordVPN kun je ook overschakelen naar een andere DNS-server, bij Surfshark VPN is deze functie niet beschikbaar.

NordVPN vs Surfshark Privacy

Verder maakt NordVPN en Surfshark niet zoveel uit wat je online doet. Beide VPN’s werken op de privacyvriendelijke locaties. NordVPN is gevestigd in Panama en Surfshark op de Britse Maagdeneilanden. Hierdoor kunnen deze VPN’s een strikt geen logs beleid hebben. Dat betekent dat ze geen gegevens verzamelen die jouw identiteit kunnen onthullen en je in de problemen brengen.
Deze landen maken ook geen deel uit van de 14-Eyes-coalitie en vallen niet onder de Europese of Amerikaanse wetgeving.
Bovendien wordt NordVPN regelmatig gecontroleerd door PriceWaterhouse Coopers, een van de 4 grootste auditkantoren. Ze bevestigden dat NordVPN geen logboeken bijhoudt.
Ondertussen huurde Surfshark Cure-53 in, heeft een eigen initiatief om hun Firefox- en Chrome-extensies te auditen, waar ze heel goed uitkwamen.

NordVPN vs Surfshark - privacy

9. PRIJS

En nog een ding – de prijs. Surfshark VPN kost op dit moment 1,83 euro per maand, terwijl NordVPN 3,15 euro / maand kost. Rekening houdend met alle geavanceerde functies die Surfshark VPN biedt voor deze prijs, is het een betere bang for your buck.
Bovendien bieden beide VPN’s een geld-terug-garantieperiode van 30 dagen.

12 Maanden

Android

$ 4.08

per maand

24 maanden

Android

€ 1.83

per maand

24 maanden

Android

€ 3.15

per maand

12 Maanden

Android

$ 4.08

per maand

24 maanden

Android

€ 1.83

per maand

24 maanden

Android

€ 3.15

per maand

NordVPN vs Surfshark - prijs

10. Conclusie

Al met al zijn NordVPN en Surfshark beide VPN’s echt jouw aandacht waard, maar welke een betere keuze voor je is, hangt sterk af van jouw behoeften en voorkeuren.
NordVPN is de beste keuze voor jou als je op zoek bent naar het hoogste niveau van beveiligings- en privacymogelijkheden, de hoge snelheid en toegang tot geblokkeerde inhoud.
Maar als je premiumfuncties wilt voor een lage prijs, hoge snelheid en verbinding met een onbeperkt aantal apparaten, dan is Surfshark VPN een betere optie voor jou.

De winnaars op de verschillende onderdelen:

 • Gebruiksgemak: NordVPN
 • Servers: Gelijkspel
 • Snelheid: NordVPN
 • Streaming & Torrenting: Gelijkspel
 • Beveiliging: NordVPN
 • Privacy: NordVPN
 • Prijs: Surfshark.

11. SPECIFICATIES

NordVPN Surfshark
Hoofdkenmerken
Beoordeling
9.4

4.7 out of 5 stars

9.2

4.6 out of 5 stars
Download snelheid 9.5/10 9.5/10
Datalimiet Onbeperkt Onbeperkt
Locaties 59 landen 65 landen
Servers 5400 servers 3200 servers
Aantal apparaten 6 Onbeperkt
Log beleid Geen logs Geen logs
Geen persoonlijke adata (geldig e-mailadres) (geldig e-mailadres)
Vestigingsland Panama De Britse Maagdeneilanden
Gratis versie
Geld terug garantie 30 dagen 30 dagen
Gratis proefperiode 7 dagen 7 dagen
Technische aspecten
Verbindingsstabiliteit Uitstekend Uitstekend
Stealth mode
Kill Switch
Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie
Protocollen OpenVPN, NordLynx OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks
Split tunneling
Dubbele VPN
TOR Netwerk (onion over VPN)
Port opties
IP-typen Gedeeld (statisch), toegewezen (voor extra kost) Gedeeld (statisch)
Browserextenties Chrome, Firefox Chrome, Firefox
Ad-blocker
Tracker-blocker
Malware-blocker
DNS leak bescherming
IP-V6 bescherming
VoiP ondersteuning
Streaming & Downloaden
Torrents/ P2P
Netflix
BBC iPlayer
Amazon Prime
HBO Now
NLZiet
NPO
Ziggo Go
RTL XL
Apparaten
App/Software
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Besturingssystemen Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS
Overig (via app) Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV
Overig (via smart DNS) Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo
Routers DD-WRT, Asus, Linksys, Netgear, Handmatige configuratie DD-WRT, AsusWRT, Linksys, Netgear, Tomato, Handmatige configuratie
Service
Klantenservice
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Communicatie Live Chat, E-mail, Ticket system, Facebook Live Chat, E-mail, Ticket system, Facebook
Bereikbaarheid Officieel 24/7, in de praktijk – soms is offline 24/7
Reactietijd Snel Snel
FAQ
Betalen
iDeal
Mastercard
Visa
Paypal
Bitcoin
Bezoek site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0