NordVPN vs ExpressVPN: Wat zijn de verschillen?

NordVPN vs ExpressVPN: Wat zijn de verschillen?

NORDVPN VS EXPRESSVPN

NordVPN of ExpressVPN! Laten we deze twee VPN’s naast elkaar zetten op het gebied van gebruiksgemak, wat andere mensen vinden van deze VPN en hoe snel ze zijn. Laten we samen kijken hoe snel ze zijn en of deze VPN’s geschikt zijn om Netflix, Hulu en andere streaming diensten te ontblokken.
In deze review gaan we ook kijken naar hoe deze VPN’s jouw privacy beschermen, wat ze kosten en natuurlijk hoor je ook onze eind oordeel over welke VPN de beste van de twee is.

 1. GEBRUIKSGEMAK
 2. GEBRUIKERSREVIEWS
 3. ONDERSTEUNDE APPARATEN
 4. SERVERS
 5. SNELHEID
 6. STREAMING & TORRENTING
 7. BEVEILIGINGSFUNCTIES
 8. PRIVACYFUNCTIES
 9. PRIJS
 10. CONCLUSIE
 11. NORDVPN & EXPRESSVPN SPECIFICATIES

NordVPN vs ExpressVPN

1. GEBRUIKSGEMAK

Dus, laten we eerst kijken naar de VPN-apps. Het leuke van NordVPN- en ExpressVPN-apps is dat ze beide eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn.
Beide VPN-providers hebben iets verschillende opzet.
NordVPN heeft een app die een interactieve wereldkaart en een alfabetische lijst met landen biedt.
Deze VPN heeft ook de mogelijkheid om te kiezen uit de meest recente verbindingen, daar zie je tot 10 van je laatst gebruikte servers.
Standaard verbindt NordVPN je met hun snelste server in een land, maar je kan ook handmatig per stad of per server kiezen of aan de hand van de serverbelasting.
De ExpressVPN-applicatie werkt ook snel en intuitief. Op de app zie je direct “Smart Location”-servers ,de twee laast gebruikte servers en servers die ExpressVPN je aanbiedt.
Bij ExpressVPN staan de servers niet in alfabetische volgorde. Dat maakt wat moeilijk om specifieke server te vinden. Gelukkig hebben ze ook het zoekvak.
Daarnaast, kun je in tegenstelling tot NordVPN, met ExpressVPN een lijst maken van jouw favoriete serverlocaties door op de ster te drukken.
Verder, om verbinding te maken met ExpressVPN hoef je alleen maar eenmaal op de server van een land te klikken, en ben je direct verbonden.
Ook op de ExpressVPN-app kan je ook een serversnelheidstest uitvoeren. Met behulp van deze test krijg je meer gedetaileerde informatie over servers, zoals een snelheidsindex, latentie and en downloadsnelheid.
Al met al zijn beide VPN-apps comfortabel in gebruik, maar qua gebruiksgemak is NordVPN net iets gebruiksvriendelijker.
Ze hebben een wereldkaart, alphabetisch gesorteerde en een gedetailleerde serverlijst. Ook zie je bij elke server direct hoe zwaar die is belast en dat maakt gebruikerservaring super soepel.

NordVPN vs Surfshark - Gebruiksgemak

2. GEBRUIKERSREVIEWS

De meeste gebruikersreviews over NordVPN en Surfshark VPN zijn ook erg positief en ze worden zeer goed beoordeeld.
Toch, in de Google Play Store, Apple App Store en Trustpilot scoort NordVPN iets hoger dan Surfshark VPN.

NodVPN VS ExpressVPN: gebruikersreviews

3. ONDERSTEUNDE APPARATEN

Zowel NordVPN als ExpressVPN hebben apps beschikbaar voor alle besturingssystemen, inclusief Windows, Mac, Android, iOS en Linux.
NordVPN heeft ook erg handige Chrome- en Firefox-extensies, ExpressVPN gaat een stap verder en beidt zelfs een Edge-browserextensie.
Verder, beide VPN’s hebben apps voor Android TV en Amazon Fire TV en een Smart DNS-functie
om de service te laten werken op niet-ondersteunde apparaten zoals Smart TV, Apple TV of Play Station, Xbox en je Nintendo.
Tot slot kun je met NordVPN verbinding maken met 6 verschillende apparaten met één abonnement. Ondertussen beperkt ExpressVPN je tot 5 apparaten, net iets minder, dan bij NordVPN.

4. SERVERS

Verder, laten we kijken naar een aantal servers die deze VPN’s hebben.
Op dit moment heeft ExpressVPN 45% minder servers dan NordVPN, maar dat zegt niet alles.

NordVPN vs ExpressVPN - servers
ExpressVPN-servers zijn breder wereldwijd verspreid dan NordVPN-servers. Hun servers bevinden zich zelfs in 94 landen, terwijl NordVPN-servers in 59 landen staan.
Dus in deze categorie wint ExpressVPN tegen NordVPN

NordVPN vs ExpressVPN - Aantal servers

5. SNELHEID

Toch het aantal servers is niet de enige criteria die belangrijk is. Nog belangrijker voor jou is de snelheid van die servers. Dus laten we verder kijken welke VPN sneller is.
Om hoge snelheid op hun servers te garanderen, introduceerde NordVPN vorig jaar in 2020 hun apps het NordLynx-protocol dat een implementatie is van het WireGuard-protocol en sneller is dan gewone protocollen.
Ondertussen heeft ExpressVPN Lightway UDP protocol die door ExpressVPN zelf ontwikkeld en die ook voordelen van Wireguard protocol heeft.
Volgens EpxressVPN is dit protocol sneller, veiliger en meer betrouwbaar is dan andere protocollen.
Zowel NordVPN als ExpressVPN zijn zeer snelle VPN’s. Toen onze download- en uploadsnelheden zonder VPN 91 Mbps waren, en ping – 6ms.
Met NordVPN en ExpressVPN kwamen we overeen met een downloadsnelheid van 88 en 87 Mbps. Ondertussen was de uploadsnelheden waren 90 en 84 Mbps. NordVPN was in onze test dus iets sneller dan ExpressVPN.

NordVPN vs ExpressVPN - snelheid

Als we kijken naar de downloadsnelheid in Amerika, dan wint ExpressVPN hier iets van NordVPN.
Toen we verbinding maakten met servers in de VS, in New York, was de downloadsnelheid bij ExpressVPN 81 Mbps en bij NordVPN 81 Mbps, en ping 87 en 80 ms.

NordVPN vs ExpressVPN snelheid in Amerika

Dus als je ziet beide VPN-snelheden zijn meer dan genoeg om de Amerikaanse Netflix vanuit Europa of een ander land te bekijken.

NordVPN vs ExpressVPN: Snelheid

6. STREAMING & TORRENTING

Bovendien zijn NordVPN en ExpressVPN allebei erg goed in het streamen en ontgrendelen van geografisch beperkte inhoud. Door deze VPN’s te gebruiken, kan je toegang krijgen tot extra content van de Amerikaanse Netflix, BBC iPlayer, HBO Now, Disney+ en zelfs Hulu.
Niet elke VPN deze streamingdiensten kan ontgrendelen, dus wat deze kwestie betreft doen NordVPN en ExpressVPN het allebei goed.
Naast streaming ondersteunen beide VPN’s torrenting en andere peer-to-peer-activiteiten.
Voor dit doel heeft NordVPN gespecialiseerde torrentvriendelijke servers in 46 landen die erg snel zijn.
Ook hebben ze torrent-vriendelijke servers in Nederland.
De snelheden van ExpressVPN servers zijn ook erg goed, hierdoor kun je ook torrents downloaden zonder vertraging.

ExpressVPN vs NordVPN: streaming & torrenting

7. BEVEILIGINGSFUNCTIES

Laten we vervolgens een stap verder gaan en kijken welke VPN betere beveiligingsfuncties biedt.
Om je te beschermen tegen hackers beschikken beide VPN’s 256-bit AES Encryptie, Kill Switch-functie en een bescherming tegen het lekken van uw persoonlijk IP-adres via DNS, IPv6 en WebRTC.
Bovendien bieden NordVPN en ExpressVPN je een Split-tunnelfunctie. Hier kun je kiezen of je wilt dat de bepaalde apps VPN-verkeer opnemen of uitsluiten.
Beide VPN’s doen ook uitstekend werken op protocolgebied. Beiden hebben veilige OpenVPN-protocollen, maar daarnaast biedt NordVPN aan hun klanten een snel NordLynx-protocol, dat een implementatie is van het WireGuard-protocol en hogere snelheden en meer stabiliteit biedt op mobiele apparaten.
Ondertussen biedt ExpressVPN hun eigen Lightway UDP protocol, IKEv2 en L2TP/IPSec protocollen.
Bovendien heeft NordVPN de functie “Onion over VPN” die je toegang geeft tot het TOR-netwerk. Hiermee kunt u uw online verkeer door het TOR-netwerk leiden bovenop uw VPN-tunnel.
Ondertussen ExpressVPN is ook compatibel met het TOR-netwerk. Maak eerst verbinding met de VPN en vervolgens met TOR browser. Zo ben je extra annoniem.

NordVPN versus ExpressVPN - beveiligingsfuncties

Verder doet NordVPN een stap vooruit. NordVPN heeft de dubbele VPN-functie waarmee je verkeer door twee VPN-servers kunt tunnelen. Maar beide VPN’s geen mogelijkheid geeft om de Poorten van verbinding te kiezen.
Al met al biedt NordVPN iets betere beveiligingsfuncties bieden dan ExpressVPN.

NordVPN versus ExpressVPN - beveiliging

8. PRIVACYFUNCTIES

Laten we nu eens kijken naar de privacyfuncties van NordVPN en Express VPN en welke VPN maakt je moeilijke online te volgen.
Zoals beloofd verbergt beide VPN’s je persoonlijke IP-adres goed.
Bovendien heeft NordVPN een stealth modus waarmee je internetfirewalls of strikte bedrijfsfirewalls kunt omzeilen.
Ondertussen heeft ExpressVPN obfuscated servers, die verbergt VPN-verkeer volledig en van buitenaf lijkt het alsof je een gewone internetgebruiker bent. Zo kan je ook cenzuur blokkades te omzeilen.
Als je je in China bevindt, selecteer dan een automatische protokol en probeer verbinding te maken met Hong Kong – 4, Japan – Yokohama, VS – Los Angeles -5, Singapore – Marina Bay, VK – Wembley of VS – Santa Monica servers.

NordVPN vs ExpressVPN Privacy

Daarnaast bij NordVPN kun je ook overschakelen naar een andere DNS-server, en bij ExpressVPN kun je verbinding maken met een ExpressVPN DNS server als je wil.
Bovendien kun je met beide VPN’s jouw computer onzichtbaar maken voor anderen op het lokale netwerk (LAN).
Deze functie is vooral handig als je je op een gedeeld netwerk bevindt en niet wilt dat anderen toegang krijgen tot jouw apparaat.
Daarenboven blokkeert NordVPN ongewenste advertenties en kwaadaardige websites. Deze functie bij ExpressVPN is niet beschikbaar. Daarvoor moet je dan apart adblocker installeren.
Daarnaast is NordVPN ook begonnen met het runnen van hun eerste colocated servers in Finland, die uitsluitend door hen worden gecontroleerd en beheerd.
NordVPN heeft ook plannen om hun servernetwerk verder bij te werken en het eigendom van meer servers over te nemen.
Bovendien NordVPN en ExpressVPN zijn gevestigd op de privacyvriendelijke locaties. NordVPN is gevestigd in Panama en ExpressVPN in de Britse Maagdeneilanden.
Dit betekent dat in deze landen volgens de lokale wetgeving bedrijven geen gegevens bij hoeft te houden.
Deze landen maken ook geen deel uit van de 14-ogen-coalitie, die op grote schaal gegevens met elkaar verzamelt en uitwisselt. En dit is heel goed!
Bovendien ExpressVPN en NordVPN, beide hebben schifloze servers, die geen gegevens of configuraties ter plaatse opslaan.
Om hun betrouwbaarheid te bewijzen werd NordVPN en ExpressVPN gecontroleerd door PriceWaterhouseCoopers, die is een van de grootste auditkantoren.
Ze bevestigden dat NordVPN geen logboeken bijhoudt en ExpressVPN voldoet aan hun gestelde privacybeleid.
Dus, al met al, beide VPN’s beschermt je online privacy zeer goed, maar NordVPN is en stuk beter daarin.

NordVPN vs ExpressVPN - privacy

9. PRIJS

En nog een laatste ding – de prijs. Op dit moment kost het goedkoopste NordVPN 2-jarig abonnement 2,97 euro per maand, terwijl het voordeligste ExpressVPN 3-jarig abonnement 6,67 $ of 5.60 euro per maand kost.
Dus NordVPN is bijna de helft goedkoper dan NordVPN, en daarom veel aantrekkelijker.
Als je de beste prijs voor deze VPN’s wilt, bekijk dan de links onder de beschrijving.
Als je deze VPN’s wil zelf uitproberen geven beide VPN’s 30 dagen geld-terug-garantie, en dat is geen probleem om geld terug te krijgen.

15 Maanden

Android

€ 5.60

per maand

24 maanden

Android

€ 2.97

per maand

12 maanden

Android

€ 4.00

per maand

15 Maanden

Android

€ 5.60

per maand

24 maanden

Android

€ 2.97

per maand

24 maanden

Android

€ 4.00

per maand

NordVPN vs ExpressVPN - prijs

10. Conclusie

Al met al zijn NordVPN en ExpressVPN beide echt goede VPN’s, maar in vele gebieden wint NordVPN het van ExpressVPN.
Qua gebruiksgemak wint NordVPN van ExpressVPN. Maar ExpressVPN geeft je toegang tot servers in meer landen. ExpressVPN heeft zelfs servers in meer dan 94 landen.
Voor wie het belangrijk is om streamingdiensten zoals Netflix te deblokkeren en torrents te downloaden, zijn beide VPN’s geweldig.
Maar als je kijkt naar welke VPN de meeste privacy en beveiligingsmogelijkheden biedt wint NordVPN het van ExpressVPN.
En tot slot, over de prijs gesproken, NordVPN is goedkoper dan ExpressVPN.
Dus al met al, NordVPN is duidelijk de winnaar van deze twee.

De winnaars op de verschillende onderdelen:

 • Gebruiksgemak: NordVPN
 • Servers: ExpressVPN
 • Snelheid: NordVPN
 • Streaming & Torrenting: Gelijkspel
 • Beveiliging: NordVPN
 • Privacy: NordVPN
 • Prijs: NordVPN.

11. SPECIFICATIES

NordVPN ExpressVPN
Hoofdkenmerken
Beoordeling
9.4

4.7 out of 5 stars

9.1

4.5 out of 5 stars
Download snelheid 9.5/10 9.5/10
Datalimiet Onbeperkt Onbeperkt
Locaties 59 landen 94 landen
Servers 5400 servers 3000 servers
Aantal apparaten 6 5
Log beleid Geen logs Geen logs
Persoonlijke data E-mailadres E-mailadres
Vestigingsland Panama De Britse Maagdeneilanden
Gratis versie
Geld terug garantie 30 dagen 30 dagen
Gratis proefperiode 7 dagen 7 dagen
Technische aspecten
Verbindingsstabiliteit Uitstekend Uitstekend
Stealth mode
Kill Switch
Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie
Protocollen OpenVPN, NordLynx OpenVPN, Lightway UDP, IKEv2, L2TP/IPSec
Split tunneling
Dubbele VPN
TOR Netwerk (onion over VPN) (Compatibel)
Port opties
Dedicated IP adres
Browserextenties Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Edge
Ad-blocker
Tracker-blocker
Malware-blocker
DNS leak bescherming
IP-V6 bescherming
VoiP ondersteuning
Streaming & Downloaden
Torrents/ P2P
Netflix
BBC iPlayer
Amazon Prime
HBO Now
NLZiet
NPO
Ziggo Go
RTL XL
Apparaten
App/Software
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Besturingssystemen Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS
Overig (via app) Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV
Overig (via smart DNS) Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo
Service
Klantenservice
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Communicatie Live Chat, E-mail, Ticket system, Facebook Live Chat, E-mail, Facebook
Bereikbaarheid Officieel 24/7, in de praktijk – soms is offline 24/7
Reactietijd Snel Snel
FAQ
Betalen
iDeal
Mastercard
Visa
Paypal
Bitcoin
Bezoek site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0