NordVPN vs ExpresVPN vs Cyberghost vs Surfshark VPN

NordVPN vs ExpresVPN vs Cyberghost vs Surfshark VPN

NordVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost vs Surfshark VPN

Wij hebben tientallen VPN getest, naar verschillende aspecten gekeken en als je echt goede en betrouwbare VPN wil hebben, dan moet je kiezen tussen NordVPN, CyberGhost, Surfsark of ExpressVPN. Deze VPN’s steken boven de rest en zijn echt jouw aandacht waard.
Maar welke VPN is het beste voor jou? Dat is misschien de belangrijkste vraag waarop wij je het antwoord willen geven, want zelfs goede VPN nog steeds hebben hun sterkste punten op verschillende gebieden.
In dit artikel gaan we kijken naar de VPN-apps, hoe gebruiksvriendelijk ze zijn, hoe snel hun servers zijn. Natuurlijk gaan we het hebben over privacy- en beveiligingsfuncties die deze VPN’s hebben. Daarnaast zullen wij onthullen hoe goed ze zijn in het toegang te geven tot de Amerikaanse Netflix en andere geografisch geblokkeerde streamingdiensten.
Dus, lees verder en ontdek welke VPN het beste voor jou is.

 1. GEBRUIKSGEMAK
 2. GEBRUIKERSREVIEWS
 3. ONDERSTEUNDE APPARATEN
 4. SERVERS
 5. SNELHEID
 6. STREAMING & TORRENTING
 7. BEVEILIGINGSFUNCTIES
 8. PRIVACYFUNCTIES
 9. PRIJS
 10. CONCLUSIE
 11. SPECIFICATIES

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost

1. GEBRUIKSGEMAK

Een belangrijke eigenschap van een goede VPN is dat het eenvoudig te installeren, gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken moet zijn.
En het goede nieuws over al deze 4 VPN’s is dat ze allemaal eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn. Ook hebben ze allemaal regelmatig app-updates, wat betekend dat deze apps elk jaar beter worden, de bugs worden opgelost en de app design niet achterblijft van de nieuwste trends. Toch elke VPN-app heeft kleine verschillen. Dus laten we direct kijken.

NordVPN-app

NordVPN-app is uniek in de manier omdat het de enige VPN-app is die niet alleen een alfabetische serverlijst heeft, maar ook een interectieve wereldkaart.
Deze functie spreekt ons erg aan. Het is vooral handig is voor de Verenigde Staten, aangezien hoe groot dit land is en de servers bevinden zich in verschillende staten.
Als je geen tijd wilt verspillen, kun je ook in de app op de Quick Connect-knop klikken en zo wordt je automatisch verbonden met de snelste NordVPN-server in je regio.

NordVPN app

In de app kun je ook zien tot 10 meest recent gebruikte verbindingen. Als je de servers handmatig wilt kiezen, kun je de servers per stand of per server kiezen, aan de hand van de serverbelasting.

CyberGhost-app

Cyberghost VPN app is een van de weinige VPN apps die heeft speciale NoSpy servers, snelle servers voor Gaming, Torrenting, Streaming en Beta Servers, die kunnen jouw snelheid en de Verbinding verbeteren. Ook heeft deze VPN de mogelijkheid servers op afstand sorteren of je favoriete serverlijst maken door op een ster te drukken.

Surfshark VPN-app

De Surfshark VPN app is meer eenvoudig. Bovenaan de serverlijst zie je de opties voor “Fastest server” en “Nearest country” die voor je de optimale locatieserver kiest. Hier kan je ook een lijst maken van je favoriete locatie door op een sterretje aan te drukken. In de app kan je ook zien 3 meest recente verbindingen. Daarnaast heeft deze app een zoekvak waardoor je sneller je favoriete land kan vinden.

ExpressVPN

De ExpressVPN app is ook best eenvoudig. Hier zien je direct de “Smart Location”- servers, de twee laatst gebruikte servers en andere servers die ExpressVPN aanbiedt. Deze servers zijn misschien wel de meest populaire servers.
Je kan ook alle ExpressVPN servers zien, bij “alle locaties”. De locaties zijn zoals je ziet onderverdeeld in 4 grote regio’s. Hier staan de servers niet in alfabetische volgorde, dit maakt een beetje moeilijk om specifieke server te vinden. Gelukkig hebben ze ook het zoekvak.
Daarnaast kun je bij ExpressVPN een lijst met jouw favoriete servers maken. Als je op het sterpictogram klikt, wordt de server toegevoegd aan je favorieten.
Al met al werken alle 4 VPN apps stabiel en zijn ze gebruiksvriendelijk. Maar naar ons mening NordVPN en CyberGhost VPN apps zijn het meest gebruiksvriendelijke. NordVPN app omdat het een interactieve wereldkaart heeft en CyberGhost VPN app, omdat hij speciale servers voor specifieke doeleinden aanbiedt.

NordVPN vs CyberGhost vs ExpressVPN vs Surfshark - Gebruiksgemak

2. GEBRUIKERSREVIEWS

Maar laten we ook kijken wat andere gebruikers over deze VPN’s denken en welke VPN is het hoogst gewaardeerd.
In de Google Playstore, wordt ExpressVPN het hoogst gewaardeerd, en geven gebruikers aan deze VPN 4.4 sterren. Maar andere VPN’s blijven niet veel achter.
Ondertussen in de Apple App Store beoordelen gebruikers ExpressVPN ook het hoogst en geven aan hun 4.6 sterren. NordVPN staat hier op de tweede plaats.
Bovendien hebben we ook gekeken hoe mensen deze VPN’s beoordelen op een populaire Trustpilot-review website. En hier CyberGhost VPN kreeg 4.8 sterren, ExpressVPN – 4.6, en Surfshark VPN – 4.3 sterren.
Maar al met al zijn alle deze apps echt hoog gewaardeerd en dat is heel goed.

NodVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost vs Surfshark: gebruikersreviews

3. ONDERSTEUNDE APPARATEN

Daarnaast, hebben al deze VPN’s apps beschikbaar voor alle besturingssystemen zoals Windows, Mac, Android, iOS en Linux. Ook hebben ze handige Chrome en Firefox extensies. Daarnaast heeft ExpressVPN ook een plugin voor de Edge browser.
Alle vier VPN’s hebben apps voor Android TV, Amazon Fire TV en Fire Stick, en een Smart DNS-functies die om de service te laten werken op niet-ondersteunde apparaten zoals Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox of Nintendo.

NodVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost vs Surfshark: apparaten

Verder, met ExpressVPN kun je tot 5 apparaten tegelijkertijd verbinden, ondertussen kun je met NordVPN verbinding maken met 6 verschillenden apparaten met een abonnement, en met CyberGhost ben je beperkt tot 7 apparaten per een account. Maar het meest uitgebreide VPN in dit veld is Surfshark, want deze VPN laat je met 1 abonnement een onbeperkt aantal apparaten verbinden, en is zeer goede optie als je grote familie heeft of veel verschillende apparaten gebruikt.
Als je kiest voor bijvoorbeeld voor ExpressVPN die alleen 5 apparaten laat tegelijkertijd verbinden, is het handig om VPN op je router direct te installeren. Zo gebruik je alleen 1 verbinding, maar je beveiligt alle apparaten die gekoppeld aan die router zijn.

4. SERVERS

Wat alle vier VPN’s gemeen met elkaar hebben, is dat ze servers hebben in heel veel landen.

NodVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost vs Surfshark - servers
Hierbij steekt ExpressVPN uit tegenover de rest, want ze hebben servers zelfs in 94 landen. CyberGhost VPN blijft niet veel achter en biedt hun servers in 90 landen. Ondertussen Surfshark VPN heeft servers in 65 landen, en NordVPN iets minder.

NordVPN vs ExpressVPN - Aantal servers

5. SNELHEID

Verder laten we kijken hoe snel de VPN servers zijn. Onze downloadsnelheid zonder VPN is 92 Mbps en uploadsnelheid ook 92Mbps.
Met Surfshark, Cyberghost, NordVPN en ExpressVPN kwamen we uit op downloadsnelheden tussen 86 en 89 Mbps, en was onze uploadsnelheid tussen 75 en 90 Mbps.
Van de 4 VPN providers was de snelheid bij SurfsharkVPN het snelst.
Toch all deze top VPN’s zijn zeer snel. Met alle VPN’s kun je probleemloos, internetten, films downloaden of online kijken of gamen.

Surfshark vs NordVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost- snelheid

Voor Netflix liefhebbers met al deze 4 VPN’s kan je toegang krijgen tot Amerikaanse Netflix, die bijna 2 keer zo groot assortiment heeft dan Nederlandse Netflix versie. Daardoor hebben we ook gekeken naar de snelheidsprestaties in de Verenigde Staten.

Surfshark vs NordVPN vs ExpressVPN vs CyberGhost- snelheid in US

En hier de downloadsnelheid van deze VPN’s was tussen 64 en 82 Mbps, en de uploadsnelheid was tussen 55 en 79 Mbps. Van de 4 VPN providers zijn de Amerikaanse servers bij ExpressVPN het snelst. Maar de snelheden van de andere VPN’s zijn ook snel genoeg om Amerikaanse Netflix te kijken.

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost - snelheid

6. STREAMING & TORRENTING

Verder, niet met elke VPN kun je streamingservices unlocken. Desondanks doen al deze 4 VPN’s heel goed als het gaat opheffen van de geo-restricties van BBC-iPlayer, HBO Now of Hulu.
Voor dit doel heeft Cyberghost speciale servers voor de meest populaire streaming services en daardoor is deze VPN heel gebruiksvriendelijk.
Ook als je ook op vakantie naar buitenland reist kun je met deze VPN’s in alle landen nog steeds genieten van Nederlandse uitzending gemist, zoals Ziggo, NLziet, NPO of RTL XL. In dit geval moet je gewoon met Nederlandse server verbinden in combinatie met de App of Website van Ziggo Go of andere streaming diensten.
Naast streamen ondersteunen al deze 4 top VPN’s torrenting. Voor dit doel hebben NordVPN en Cyberghost speciale hoge snelheidsservers voor peer-to-peer verkeer. Daarnaast kan Surfshark VPN herkennen wanneer je een torrent programma gebruikt waarnaar je automatisch wordt verbonden met hun peer-to-peer servers.

7. BEVEILIGINGSFUNCTIES

Met al deze 4 VPN providers kun je veilig van het internet genieten ongeacht waar je bent.
Om je te beschermen tegen hackers, maken al deze VPN’s gebruik van sterke beveiligingsfuncties zoals 256-bit AES Encryptie, een Kill Switch-functie en een bescherming tegen het lekken van uw persoonlijk IP-adres via DNS, IPv6 en WebRTC.
Daarnaast, bieden alle Top VPN’s een Split tunnelingsfunctie. Met CyberGhost en Surfshark VPN kun je zelf bepalen welke apps of zelfs websites wel of geen gebruik maken van de VPN verbinding, ondertussen kun je bij NordVPN en ExpressVPN alleen kiezen welke apps de VPN moeten gebruiken en welke niet.
Alle genoemde VPN’s hebben veilige OpenVPN protocollen. Daarnaast bieden CyberGhost en Surfshark het snelle WireGuard Protocol. Ondertussen NordVPN biedt hun eigen NordLyx-protocol die een implementatie van het WireGuard-protocol. Ook hebben CyberGhost, Surfshark en ExpressVPN IKEv2 protocol.
Wie nog meer van zijn VPN verwacht, een echt unieke optie als je op zoek bent naar meer privacy, is toegang via je VPN tot het TOR netwerk. NordVPN heeft deze functie binnen hun app ingebouwd en dat heet “Onion over VPN”. Maar CyberGhost, Surfshark en ExpressVPN zijn compatibel met het TOR-netwerk. Dat betekent dat je eerst moet verbinding met VPN maken en vervolgens kan surfen met de TOR browser, en zo ben je extra anoniem.

NordVPN versus ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost- beveiligingsfuncties

Daarbij, gaan Cyberghost VPN nog een stap verder op veiligheidsgebied doordat ze een poortzoekfunctie heeft, die bijvoorbeeld als u zich in een hotel of vliegveld bevindt, zoekt naar poorten die openstaan om je VPN te verbinden. Bij NordVPN, Surfshark en ExpressVPN heb je geen mogelijkheid om de Poorten van de verbinding te kiezen.
Naast andere nuttige functies, hebben NordVPN en Surfshark ook een dubbele VPN optie waarmee je verkeer geleid wordt over 2 VPN servers. Deze optie bij CyberGhost en ExpressVPN is helaas niet beschikbaar.
In zijn algemeenheid geven al deze VPN’s je een goede verdediging voor je online veiligheid. Maar als je zoekt naar extra flexibiliteit daarin, is NordVPN een betere keuze.

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost - beveiliging

8. PRIVACYFUNCTIES

Laten we nu eens kijken naar de privacyfuncties van deze 4 TOP VPN’s.
Op dit gebied sommige VPN onderscheiden ze zich boven de anderen en maken het daarmee moeilijker om je online te volgen.
Zoals beloofd, schermen alle VPN’s je persoonlijke IP-adres af. Dit maakt je meer anoniem en moeilijker om te volgen online.
Daarnaast blokkeren Cyberghost en Surfshark VPN advertenties, trackers en malware. NordVPN blokkeert alleen maar ongewenste advertenties en kwaadaardige websites. Ondertussen is bij ExpressVPN deze functie niet beschikbaar. Daarvoor moet je dan apart een adblocker installeren.
Bovendien, NordVPN, Surfshark en ExpressVPN hebben een Stealth mode waarmee je internetfirewalls of strikte bedrijfsfirewalls kan omzeilen. Deze functie is bijzonder handig in China of andere landen met hoge mate van censuur.
Als je je in China bevindt en ExpressVPN gebruikt dan kies voor een automatisch protocol en probeer verbinding te maken met Hong Kong – 4, Japan – Yokohama, VS – Los Angeles -5, Singapore – Marina Bay, VK – Wembley of VS – Santa Monica servers.

NordVPN vs ExpressVPN Privacy

Verder, bij alle NordVPN, Surfshark en ExpressVPN kun je je computer onzichtbaar maken voor andere gebruikers van je LAN netwerk.
Bij NordVPN kun je ook overschakelen naar een andere DNS-server, en bij ExpressVPN kun je verbinding maken met een ExpressVPN DNS server als je wil. Ondertussen bij Surfshark en CyberGhost is deze functie niet beschikbaar.
Daarnaast is NordVPN ook begonnen met het runnen van hun eerste colocated servers in Finland, die uitsluitend door hen worden gecontroleerd en beheerd. Ondertussen biedt CyberGhost VPN NoSpy-Servers, die zijn gebouwd in een privé-datacenter op het Roemeense hoofdkantoor en alleen het CyberGhost-team heeft toegang tot de NoSpy-servers en kan deze beheren. Ze beschermen gebruikers nog meer en zijn ideaal voor extra bescherming tijdens het downloaden van torrents.
Bovendien hebben NordVPN, ExpressVPN en Surfshark schijfloze servers, die geen gegevens of configuratie ter plaatse opslaan. CyberGhost VPN heeft op dit moment geen discless-servers, maar zoals bij andere VPN’s in hun privacybeleid vermelden ze dat ze streng geen logboeken bijhouden van hun klanten online activiteiten. Dat betekent dat ze jouw IP-adres, browsegegevens of andere gegevens die jouw identiteit of surfgedrag kunnen onthullen en je in de problemen kunnen brengen, NIET registreren.
Verder, alle 4 TOP VPN’s hebben geen interesse in wat je online doet. Alle VPN’s werken op de privacyvriendelijke locaties, waardoor ze een strikt geen logs beleid hebben. NordVPN is bevestigd in Panama, Surfshark met ExpressVPN zijn gevestigd in de Britse Maagdeneilanden en CyberGhost VPN is gevestigd in Roemenië.
Ook zijn al deze landen geen lid van de 14-Eyes coalitie, die data verzamelen en uitwisselen met elkaar. En dit is heel goed!
Om hun betrouwbaarheid te bewijzen, nemen deze VPN’s ook alle 4 de extra stap om zich door onafhankelijke partijen te laten auditeren en publiceren ze regelmatig transparantierapporten. Maar NordVPN en ExpressVPN wordt regelmatig gecontroleerd door PricaWaterhouseCoopers die is een van de grootste auditkantoren.
Dus, al met al, alle 4 VPN’s beschermen je online privacy zeer goed, maar NordVPN is net iets beter dan de andere VPN’s.

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost - privacy

9. PRIJS

En nog een ding – de prijs! NIETS op het internet is gratis. Je kan kiezen om te betalen met je persoonlijke gegevens, of om je privacy voorop te stellen door een VPN te gebruiken.
Als het gaat om prijs, geeft CyberGhost en Surfshark VPN je zeker het meeste bang voor buck! Op dit moment kost het goedkoopste CyberGhost 3-jarig abonnement slechts € 1.90 per maand, terwijl het voordeligste Surfshark VPN 2-jarig abonnement € 2.10 per maand kost.
Als je deze VPN’s wilt zelf uitproberen geven alle VPN’s een maand of langer geld-terug-garantie.

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost: Prijs

NordVPN vs ExpressVPN vs Surfshark vs CyberGhost - prijs

10. Conclusie

Dus al met al, welke VPN is het beste keuze voor jou?
Als je een beginnende gebruiker bent en je wild de meest gebruiksvriendelijke app te hebben, dan zou ik persoonlijk kiezen voor NordVPN of CyberGhost VPN.
Als je door de hele wereld vaak reist en toegang wilt hebben tot servers in zo veel mogelijk landen dan ExpressVPN en CyberGhost VPN heeft servers in het meest landen.
Als je VPN wilt krijgen om streamingdiensten te deblokkeren zoals Netflix, Hulu, HBO Now en anderen of torrents te downloaden met hoge snelheid te downloaden, dan zijn alle 4 VPN’s op gelijke niveau en zijn even goed.
Maar als je op zoek bent naar de VPN met het hoogste niveau van de privacy- en beveiligingsfuncties, dant wint NordVPN tegen de andere VPN op dit gebied.
En uiteindelijk wil je de meeste waarde voor je dan zijn CyberGhost en Surfshark VPN de beste keuze voor jou. Deze VPN’s bieden niet alleen premium functies maar ook kosten alleen maar paar euro per maand.

De winnaars op de verschillende onderdelen:

 • Gebruiksgemak: NordVPN en CyberGhost
 • Servers: ExpressVPN
 • Snelheid: Surfshark
 • Streaming & Torrenting: Gelijkspel
 • Beveiliging: NordVPN
 • Privacy: NordVPN
 • Prijs: CyberGhost.

11. SPECIFICATIES

NordVPN CyberGhost Surfshark ExpressVPN
Hoofdkenmerken
Beoordeling
9.4

4.7 out of 5 stars

9.3

4.7 out of 5 stars

9.2

4.6 out of 5 stars

9.1

4.5 out of 5 stars
Download snelheid 9.5/10 9.5/10 9.5/10 9.5/10
Datalimiet Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Locaties 60 landen 91 landen 65 landen 94 landen
Servers 5.400 servers 6.937 servers 3.200 servers 3.000 servers
Aantal apparaten 6 7 Onbeperkt 5
Log beleid Geen logs Geen logs Geen logs Geen logs
Persoonlijke data E-mailadres E-mailadres E-mailadres E-mailadres
Vestigingsland Panama Roemenië De Britse Maagdeneilanden De Britse Maagdeneilanden
Gratis versie
Geld terug garantie 30 dagen 45 dagen 30 dagen 30 dagen
Technische aspecten
Verbindingsstabiliteit Uitstekend Uitstekend Uitstekend Uitstekend
Stealth mode
Kill Switch
Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie
Protocollen OpenVPN, NordLynx OpenVPN, WireGuard, IKEv2 OpenVPN, IKEv2, WireGuard, Shadowsocks OpenVPN, Lightway UDP, IKEv2, L2TP/IPSec
Split tunneling
Dubbele VPN
TOR Netwerk (onion over VPN) (Compatibel) (Compatibel) (Compatibel)
Port opties Poortzoekfunctie
Dedicated IP adres Gedeeld (statisch)
Browserextenties Chrome, Firefox Chrome, Firefox Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Edge
Ad-blocker
Tracker-blocker
Malware-blocker
DNS leak bescherming
IP-V6 bescherming
VoiP ondersteuning
Streaming & Downloaden
Torrents/ P2P
Netflix
BBC iPlayer
Amazon Prime
HBO Now
NLZiet
NPO
Ziggo Go
RTL XL
Apparaten
App/Software
9.0

4.5 out of 5 stars

9.5

4.7 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars

8.5

4.2 out of 5 stars
Besturingssystemen Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS
Overig (via app) Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV
Overig (via smart DNS) Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo
Service
Klantenservice
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Communicatie Live Chat, E-mail, Ticket system, Facebook Live Chat, Ticket system, Facebook Live Chat, E-mail, Ticket system, Facebook Live Chat, E-mail, Facebook
Bereikbaarheid Officieel 24/7, in de praktijk – soms is offline 24/7 24/7 24/7
Snelle Reactietijd
FAQ
Betalen
iDeal
Mastercard
Visa
Paypal
Bitcoin
Bezoek site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0