NordVPN vs Cyberghost VPN

NordVPN vs Cyberghost VPN

NordVPN vs CyberGhost VPN

NordVPN of CyberGhost VPN? Twee top VPN-providers, maar welke is beter en welke moet je kiezen?
In deze artikel gaan we kijken welke plus- en minpunten deze VPN’s hebben wat betreft gebruiksgemak, gebruikersreviews, snelheid, streaming, torrenting & gaming-mogelijkheden, beveiligings- en privacyfuncties en natuurlijk de prijs.

 1. Gebruiksgemak
 2. Gebruikersreviews
 3. Ondersteunde apparaten
 4. Servers
 5. Snelheid
 6. Streaming & Torrenting
 7. Beveiliging & Privacy
 8. Prijs
 9. Conclusie
 10. NordVPN & CyberGhost specificaties

NordVPN vs CyberGhost VPN

1. GEBRUIKSGEMAK

Dus, laten we dus eens kijken naar de VPN-apps. Het leuke van NordVPN- en CyberGhost-apps is dat ze beide eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien verbeteren CyberGhost en NordVPN hun apps voortdurend, zodat je altijd de meeste geavanceerde versies van het moment hebt.
Beide VPN-providers gebruiken iets verschillende benadering en hebben verschillende sterke en zwakke punten.
NordVPN heeft een app die een interactieve wereldkaart en een alfabetische lijst met landen biedt. Deze VPN heeft ook de mogelijkheid om te kiezen uit de meest recente verbindingen, waar kan je tot maximaal 10 recent gebruikte servers zien.
Standaard verbindt NordVPN je met hun snelste server in dat land, maar je kan ook handmatig per stad of per server kiezen.
CyberGhost VPN heeft ook een zeer gebruiksvriendelijke app. Je kan verbinding maken met een enkele klik. In tegenstelling tot NordVPN, kun je met Cyberghost VPN een lijst maken van jouw favoriete serverlocaties door op de ster te drukken. Dit kun je niet alleen doen voor algemene servers maar ook voor de torrenting en streaming servers.
Een sterk punt van Cyberghost VPN is dat je niet alleen een uitgebreide server lijst kan zien, maar ook kun je servers sorteren op basis van ping, afstand of serverbelasting. Er zijn niet veel VPN’s die deze keuze ook hebben.
Al met al zijn beide VPN-apps comfortabel in gebruik, maar qua gebruiksgemak is CyberGhost VPN gebruiksvriendelijker. Hij geeft je veel meer gegevens over de status van hun servers waardoor zal je gebruikservaring soepeler verlopen.

NordVPN vs CyberGhost - Gebruiksgemak

2. GEBRUIKERSREVIEWS

De meeste gebruikers beoordelen NordVPN and CyberGhost erg hoog. In de Google Play Store and Apple App Store scoort NordVPN iets hoger dan CyberGhost VPN (Google Play Store: 4,3 vs 4,1; Apple App Store: 4,5 vs 4,1).
Maar op een populaire Truspilot-review website wordt CyberGhost VPN hoger gewaardeerd (4,8 vs 4,4), wat aantoont dat gebruikers blij zijn met deze vpn.

Gebruikersreviews
NordVPN CyberGhost
Google Play Store
4.3 out of 5 stars
4.3
4.1 out of 5 stars
4.1
Apple app store
4.5 out of 5 stars
4.5
4.1 out of 5 stars
4.1
TrustPilot
4.4 out of 5 stars
4.4
4.8 out of 5 stars
4.8

3. ONDERSTEUNDE APPARATEN

Zowel NordVPN als CyberGhost VPN hebben apps beschikbaar voor alle besturingssystemen, inclusief Windows, Mac, Android, iOS en Linux.
Beide VPN-providers hebben ook erg handige Chrome- en Firefox-extensies.
Bovendien hebben ze apps voor Android TV en Amazon Fire TV en Fire Stick, en een Smart DNS-functie om de service te laten werken op niet-ondersteunde apparaten zoals Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox of Nintendo.
Tot slot kun je met CyberGhost VPN tegelijkertijd verbinding maken met 7 verschillende apparaten met één abonnement. Ondertussen beperkt NordVPN je tot 6 apparaten, net iets minder, maar voor de meeste mensen genoeg om al je apparaten online te houden.

4. SERVERS

Op dit moment heeft CyberGhost VPN meer dan 21% servers dan NordVPN. Bovendien zijn CyberGhost-servers breder verspreid over de hele wereld. Hun servers bevinden zich in een 1/3 meer landen dan NordVPN.
Om deze reden kan CyberGhost VPN flexibeler zijn en betere snelheid garanderen als je vaak internationaal reist.

Servers
NordVPN CyberGhost
Servers 5.415 servers 6.937 servers
Landen 59 landen 91 landen

Al heeft Cyberghost meer servers, ook het aantal servers van NordVPN is hoog voor een VPN provider.
Beide VPN’s zijn ook beiden constant hun servercapaciteit aan het verhogen, zodat ze hun klanten hoge beschikbaarheid en snelheid kunnen garanderen.

NordVPN vs CyberGhost - servers

5. SNELHEID

Verder zijn snelheid en stabiliteit een van de gebieden waarop beide VPN’s het redelijk goed doen en afgelopen jaar verbeterd zijn!
Om hoge snelheid op hun servers te garanderen, introduceerde NordVPN in 2020 hun apps het NordLynx-protocol dat een implementatie is van het WireGuard-protocol en sneller is dan gewone protocollen. Ondertussen heeft CyberGhost VPN onlangs ook het WireGuard-protocol geïntroduceerd.
Zowel NordVPN als CyberGhost VPN zijn zeer snelle VPN’s. Toen onze download- en uploadsnelheden zonder VPN 92 Mbps waren, en ping – 5ms, met CyberGhost VPN en NordVPN kwamen we overeen met een downloadsnelheid van 88 en 86 Mbps. Ondertussen was de uploadsnelheid 88 en 75 Mbps.
Echter, tijdens de piekuren door beide VPN’s daalt de downloadsnelheid iets en gemiddeld mag je de downloadsnelheid tussen 60 en 80 Mbps verwachten.

NordVPN vs CyberGhost - snelheid

Als we het kijken naar de downloadsnelheid in Amerika, dan wint NordVPN hier iets van CyberGhost VPN.
Toen we verbinding maakten met servers in de VS, was de downloadsnelheid bij NordVPN 76 Mbps en bij CyberGhost-servers in Atlanta – 64 Mbps.

NordVPN vs CyberGhost snelheid in de Verenigde Staten

Ondanks de snelheidsverschillen zijn beide VPN-snelheden meer dan voldoende om de Amerikaanse Netflix vanuit Europa of een ander land te bekijken.

NordVPN vs CyberGhost: Snelheid

6. STREAMING & TORRENTING

Streaming

Bovendien zijn NordVPN en CyberGhost VPN allebei erg goed in het streamen en ontgrendelen van geografisch beperkte inhoud. Door deze VPN’s te gebruiken, krijg je toegang tot American Netflix, , BBC iPlayer, HBO Now en zelfs Hulu.
Ik moet zeggen dat niet elke VPN mijn genoemde streamingdiensten kan ontgrendelen, dus wat deze kwestie betreft doen NordVPN en Cyberghost het allebei goed.
Maar over CyberGhost gesproken, deze VPN gaat een kleine stap verder. Op hun app hebben ze gespecialiseerde high-speed servers voor streaming. Bij elke streamingvriendelijke server kun je zelfs zien voor welke videostreamingproviders ze het meest geschikt zijn. En dat is erg comfortabel.

Torrenting

Naast streaming ondersteunen beide VPN’s torrenting en andere peer-to-peer-activiteiten.
Voor dit doel hebben zowel NordVPN als CyberGhost gespecialiseerde torrentvriendelijke servers die erg snel zijn. Het enige verschil tussen deze VPN’s is dat CyberGhost VPN torrent-vriendelijke servers biedt in 63 verschillende landen, en NordVPN in 46 landen. Gelukkig hebben beiden torrent-vriendelijke servers in Nederland.
Als je van gamen houdt, biedt CyberGhost VPN bovendien gespecialiseerde spelservers die zich in New York, Parijs, Londen en Frankfurt bevinden.

CyberGhost vs NordVPN: streaming en torrenting

7. BEVEILIGING & PRIVACY

Beveiligingsfuncties

Laten we vervolgens een stap verder gaan en kijken welke beveiligingsfuncties NordVPN en CyberGhost bieden.
Om u te beschermen tegen hackers beschikken beide VPN’s over sterke beveiligingsfuncties, zoals 256-bit AES Encryptie, Kill Switch-functie en een bescherming tegen het lekken van uw persoonlijk IP-adres via DNS, IPv6 en WebRTC.
Bovendien bieden NordVPN en CyberGhost u een Split-tunnelfunctie. Hier kunt u met CyberGhost VPN specifieke apps selecteren die geen VPN zouden moeten gebruiken. Ondertussen laat NordVPN je kiezen of je wilt dat de bepaalde apps VPN-verkeer opnemen of uitsluiten.
Beide VPN’s doen ook uitstekend werk op protocolgebied. Beiden hebben veilige OpenVPN-protocollen, maar daarnaast biedt NordVPN hun klanten een snel NordLynx-protocol, dat een implementatie is van het WireGuard-protocol en hogere snelheden en meer stabiliteit biedt op mobiele apparaten. Ondertussen biedt CyberGhost VPN bovendien IKEv2- en WireGuard-protocollen.
Bovendien heeft NordVPN de functie “Onion over VPN” die je toegang geeft tot het TOR-netwerk. Hiermee kunt u uw online verkeer door het TOR-netwerk leiden bovenop uw VPN-tunnel. CyberGhost VPN is ook compatibel met het TOR-netwerk. Hiermee kunt u uw online verkeer via het TOR-netwerk leiden bovenop uw VPN-tunnel. Zodat je extra annoniem bent.
Bovendien zet NordVPN een stap extra. NordVPN VPN heeft meer geavanceerde functies, zoals de dubbele VPN-functie waarmee u verkeer door twee VPN-servers kunt tunnelen.

NordVPN versus CyberGhost - beveiligingsfuncties

CyberGhost VPN blijft echter niet achter. Het heeft een poortzoekfunctie, die bijvoorbeeld als u zich in een hotel of luchthaven bevindt, zoekt naar poorten die openstaan om uw VPN te verbinden. Deze functie van NordVPN ontbreekt.
Al met al biedt NordVPN iets betere beveiligingsfuncties dan CyberGhost VPN.

Privacy functies

Laten we nu eens kijken naar de privacyfuncties van deze VPN’s. Op dit gebied onderscheiden beide VPN’s zich boven andere VPN’s en zullen het moeilijker maken om je online te volgen.
Zoals beloofd zullen beide VPN’s je persoonlijke IP-adres verbergen.
Daarnaast blokkeren beide VPN’s ongewenste advertenties en kwaadaardige websites.
CyberGhost VPN heeft ook tracker blocker om online trackers te blokkeren. Bij NordVPN zou je hiervoor een gratis add-blocker kunnen gebruiken.
Daarnaast biedt CyberGhost VPN NoSpy-Servers, die zijn gebouwd in een privé-datacenter op het Roemeense hoofdkantoor en alleen het CyberGhost-team heeft toegang tot de NoSpy-servers en kan deze beheren. Deze servers hebben hoogwaardige hardware met speciale uplink en grotere bandbreedte voor hogere snelheden. Ze beschermen gebruikers nog meer en zijn ideaal voor extra bescherming tijdens het downloaden van torrents.
Ondertussen is NordVPN ook begonnen met het runnen van hun eerste colocated servers in Finland, die uitsluitend door hen worden gecontroleerd en beheerd. NordVPN heeft ook plannen om hun servernetwerk verder bij te werken en het eigendom van meer servers over te nemen.
Bovendien heeft NordVPN een stealth modus waarmee je internetfirewalls of strikte bedrijfsfirewalls kunt omzeilen.
Bij NordVPN kun je ook overschakelen naar een andere DNS-server, bij CyberGhost VPN is deze functie niet beschikbaar.
Verder kunt u met NordVPN uw computer onzichtbaar maken voor andere gebruikers op uw lokale netwerk (LAN).

NordVPN vs CyberGhost Privacy

Bovendien NordVPN en CyberGhost hebben beiden geen interesse in wat je online doet. Beide VPN’s werken op de privacyvriendelijke locaties, waardoor ze strikt geen logboekbeleid hebben. NordVPN is gevestigd in Panama en CyberGhost in Roemenië.
Deze landen maken ook geen deel uit van de 14-ogen-coalitie, die op grote schaal gegevens met elkaar verzamelt en uitwisselt. En dit is erg goed!
Sinds vorig jaar is NordVPN begonnen met het inzetten van schijfloze servers, die geen gegevens of configuraties ter plaatse opslaan.
CyberGhost VPN heeft geen discless-servers, maar in hun privacybeleid vermelden ze dat ze geen logboeken bijhouden van uw online activiteiten. Dat betekent dat ze uw IP-adres, browsegegevens of andere gegevens die uw identiteit kunnen onthullen en u in de problemen kunnen brengen, NIET registreren.
Om hun betrouwbaarheid te bewijzen, publiceert Cyberghost VPN jaarlijks een transparantierapport over wat er achter de schermen gebeurt.
Ondertussen wordt NordVPN regelmatig gecontroleerd door PriceWaterhouseCoopers, een van de 4 grootste auditkantoren. Ze bevestigden dat NordVPN geen logboeken bijhoudt.

NordVPN vs CyberGhost - privacy en beveiliging

8. PRIJS

En nog een laatste ding – de prijs.
Op dit moment kost het goedkoopste NordVPN 2-jarig abonnement 2,97 euro per maand, terwijl het voordeligste CyberGhost VPN 3-jarig abonnement slechts 2 euro / maand kost.
Dus Cyberghost VPN is 32% goedkoper dan NordVPN, en daarom erg aantrekkelijk.
Als je de beste prijs voor deze VPN’s wilt, bekijk dan de links onder de beschrijving.
Bovendien geeft CyberGhost VPN 45 dagen geld-terug-garantie, terwijl NordVPN 30 dagen geld-terug-garantie biedt.

12 Maanden

expressvpn

€ 6.92

per maand

36 maanden

Android

€ 2.00

per maand

24 maanden

Android

€ 2.97

per maand

12 Maanden

ExpressVPN

€ 6.92

per maand

36 maanden

CyberGhost

€ 2.00

per maand

24 maanden

Android

€ 2.97

per maand

NordVPN vs CyberGhost - prijs

9. Conclusie

Al met al zijn NordVPN en CyberGhost VPN beide echt goede VPN’s. Maar welke is een betere keuze voor jou?
Als je een beginnende gebruiker bent en je wilt de meest gebruiksvriendelijke app te hebben, dan wint CyberGhost VPN van NordVPN.
Als je toegang wilt tot veel servers in veel landen zoals Rusland, Colombia, Saoedi-Arabië, China of Egypte, dan is CyberGhost VPN een betere optie voor je. deze VPN heeft servers in 89 landen.
Als het je eerste prioriteit is om streamingdiensten zoals Netflix te deblokkeren en torrents met hoge snelheid te downloaden, dan zijn deze VPN’s op hetzelfde niveau en zijn ze allebei even goed.
Maar als u op zoek bent naar de VPN met het hoogste niveau van privacy- en beveiligingsfuncties, dan wint NordVPN iets van CyberGhost VPN op dit gebied.
En tot slot, over de prijs gesproken, CyberGhost VPN verslaat NordVPN op dit gebied met zijn aanbieding van 2.00 euro per maand voor zijn 3-jarig abonnement tegen 2,97 euro.

De winnaars op de verschillende onderdelen:

 • Gebruiksgemak: CyberGhost
 • Servers: CyberGhost
 • Snelheid: Gelijkspel
 • Streaming & Torrenting: Gelijkspel
 • Beveiliging: NordVPN
 • Privacy: NordVPN
 • Prijs: CyberGhost.

10. SPECIFICATIES

NordVPN CyberGhost
Hoofdkenmerken
Beoordeling
9.4

4.7 out of 5 stars

9.3

4.6 out of 5 stars
Download snelheid 9.5/10 9.5/10
Datalimiet Onbeperkt Onbeperkt
Locaties 59 landen 91 landen
Servers 5.415 servers 6.937 servers
Aantal apparaten 6 7
Log beleid Geen logs Geen logs
Persoonlijke data E-mailadres E-mailadres
Vestigingsland Panama Roemenië
Gratis versie
Geld terug garantie 30 dagen 45 dagen
Gratis proefperiode 7 dagen 7 dagen
Technische aspecten
Verbindingsstabiliteit Uitstekend Uitstekend
Stealth mode
Kill Switch
Encryptie 256-bit AES Encryptie 256-bit AES Encryptie
Protocollen OpenVPN, NordLynx OpenVPN, WireGuard, IKEv2
Split tunneling
Dubbele VPN
TOR Netwerk (onion over VPN) (Compatibel)
Port opties (Poortzoekfunctie)
Dedicated IP adres
Browserextenties Chrome, Firefox Chrome, Firefox
Ad-blocker
Tracker-blocker
Malware-blocker
DNS leak bescherming
IP-V6 bescherming
VoiP ondersteuning
Streaming & Downloaden
Torrents/ P2P
Netflix
BBC iPlayer
Amazon Prime
HBO Now
NLZiet
NPO
Ziggo Go
RTL XL
Apparaten
App/Software
9.0

4.5 out of 5 stars

9.5

4.8 out of 5 stars
Besturingssystemen Windows, Mac, Linux, Android, iOS Windows, Mac, Linux, Android, iOS
Overig (via app) Android TV, Amazon Fire TV Android TV, Amazon Fire TV
Overig (via smart DNS) Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox, Nintendo
Service
Klantenservice
9.0

4.5 out of 5 stars

9.0

4.5 out of 5 stars
Communicatie Live Chat, E-mail, Ticket systeem, Facebook Live Chat, Ticket systeem, Facebook
Bereikbaarheid Officieel 24/7, in de praktijk – soms is offline 24/7
Snelle Reactietijd
FAQ
Betalen
iDeal
Mastercard
Visa
Paypal
Bitcoin
Bezoek site

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0