PureVPN Review | en Vergelijking met andere VPNs

PureVPN Review | en Vergelijking met andere VPNs

PUREVPN REVIEW

 
 

WAT KAN JE MET PUREVPN ?

 1. JE IP VERBERGEN EN ZO JE PRIVACY BESCHERMEN
 2.  

 3. JE DATA BESCHERMEN OP OPENBARE WIFI HOTSPOTS
 4.  

 5. TOEGANG TOT ELKE WEBSITE KRIJGEN
 6.  

 7. ANNONIEM TORRENTEN
 8.  

PureVPN 1 jaar abonnement voor $0.99 per maand

PUREVPN KENMERKEN

Beoordeling
8.0

4 out of 5 stars

Over PureVPN > 3 mln. klanten over de hele wereld
PureVPN is in November 2006 opgericht als een experimentele dienst. In 2007 lanceerden GZ Systems Ltd. en de operatoren van PureVPN hun diensten internationaal.

Het hoofdkantooradres van PureVPN is 36/F, Tower Two, Times Square, 1 Matheson Street, Causeway Bay, Hong Kong.

De kernwaarden van het bedrijf zijn Kwaliteit, Vrijheid en Keuze van connectiviteit.

Momenteel wordt PureVPN door meer dan 3 miljoen gebruikers over de hele wereld gebruikt.

Download snelheid CyberGhost VPN Download Speed (NL server)
4 out of 5 stars
8.0/10

Een van de belangrijkste factoren voor een goede VPN is downloadsnelheid. Op dit gebied is PureVPN sterk. Downloadsnelheid vanuit Nederlandse server is prima (rond 65 Mbps).

Zonder VPN (NL):

PureVPN speedtest zonder VPN

Met PureVPN (NL) server:

PureVPN speedtest met PureVPN (NL) server

Wat verder liggende servers zoals in de Verenigde Staten werken wat langzamer maar goed genoeg om films te downloaden, Netflix te kijken of te gamen.

De pingtijd van PureVPN servers is ook heel goed: 12 ms vanuit Nederlandse server. Wat er in de praktijk voor zorgt dat websites heel snel laden en je er zelfs mee zou kunnen gamen.

DatalimietOnbeperkt
Met PureVPN kun je onbeperkt downloaden, browsen of streamen.

Locaties 140 landen
PureVPN servers zijn verspreid door 140 landen en 180 locaties. In vergelijking met andere VPN-aanieders is het aantal landen waarin de PureVPN servers zich bevinden behoorlijk groot. In deze veld is PureVPN een van de marktleiders.
Je kan PureVPN servers vinden in 6 continenten.

Europa 36 landen
Albanië, België, Bosnië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Isle of Man, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta , Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Spanje, Tsjechië, Turkije, VK, Zweden, Zwitserland
Noord-Amerika 25 landen
Bahama’s, Barbados, Belize, Bermuda, British Virgin Island, Canada, Caymaneilanden, Costa Rica, Dominica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Montserrat, Puerto Rico, St Lucia, Trinidad en Tobago, Turks- en Caicoseilanden, Verenigde Staten
Zuid-Amerika 12 landen
Aruba, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname
Australië 3 landen
Australië, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea
Azië 36 landen
Afghanistan, Armenië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bahrein, Brunei, Cambodja, China, Filippijnen, Georgië, Hong Kong, India, Indonesië, Japan, Jordanië, Kazachstan, Kirgizië, Koeweit, LAOS, Maleisië, Macau, Mongolië, Oman, Oezbekistan, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, Sri Lanka, Taijikistan, Taiwan, Thailand, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zuid-Korea
Afrika 18 landen
Algerije, Angola, Egypte, Ethiopië, Ghana, Madagascar, Mauritanië, Kaapverdië, Kenia, Marokko, Mauritius, Niger, Senegal, Nigeria, Seychellen,Tanzania, Tunesië, Zuid-Afrika

Servers > 6500 servers
PureVPN biedt 6500 servers aan hun klanten, waarvan zich er 45 in Nederland zich bevinden.

Europa 769 servers
Noord-Amerika 656 servers
Zuid-Amerika 93 servers
Australië 93 servers
Azië 309 servers
Afrika 150 servers

 
Het aantal servers is vrij groot en valt onder de leiders. Slechts een paar VPN’s kunnen iets meer servers aanbieden, zoals NordVPN (>5200 servers), CyberGhost (>3400 servers).

Apparaten 5
Via PureVPN kan je tegelijkertijd maximaal 5 verschillende apparaten gebruiken.

Dat is niet zo veel, want andere VPN-aanbieders zoals Surfshark, Windscribe of GooseVPN laten hun VPN installeren op een onbeperkt aantal apparaten.

Als je toch meer dan 5 apparaten wilt verbinden, raden we je aan om ze via een router te configureren. Op deze manier wordt de router geteld als 1 apparaat.

Log beleidGeen logs
PureVPN verzamelt de timinggegevens wanneer je bent verbonden met een specifieke VPN-locatie en van welke internetprovider. Ze registreren ook de totale bandbreedte die wordt verbruikt.

PureVPN biedt ook een DNS-service (genaamd Gravity) – bescherming tegen virussen, malware en frauduleuze websites. Als je deze functie op de app/software inschakelt, wordt je originele IP-adres geregistreerd en gebruikt.

Volgens PureVPN verzamelen ze geen gegevens over je browse-activiteiten, de geschiedenis van je browsen, de sites die je hebt bezocht, je uitgaange verkeer of de inhoud die je hebt bekeken.

PureVPN is gecertificeerd door Altius IT, een onafhankelijke Amerikaanse auditor, om geen logboeken bij te houden.
Volgens Altius IT leiden PureVPN-systeemconfiguraties en servicelogboekbestanden niet tot specifieke persoon of persoonactiviteit bij gebruik van de PureVPN-service. Dus, je kan er vanuit gaan dat jouw gegevens met PureVPN veilig zijn.

Geen persoonlijke data (naam, geldig e-mailadres)
Om een account bij PureVPN te kunnen maken moet je hen je naam en een geldig e-mailadres te geven.

Als je zelfs je e-mail will niet afgeven, kan je dan denken over CyberGhost of Windscribe. Deze VPN-aanbieders laat meer anoniem blijven en anoniem betalen.

PureVPN biedt ook de mogelijkheid om met verschillende soorten bitcoins of giftcards te betalen. Op het gebied van (anonieme) betalingsmethoden hebben ze de meeste keuze van alle VPN providers.

VestigingslandHong Kong Hong Kong
Het hoofdkantoor van PureVPN bevindt zich in Hong Kong. In dit land is er geen verplichte bewaarplicht voor gegevens. Dit betekent dat zij wettelijk niet verplicht zijn om gebruikersgegevens op te slaan of met wetshandhavingsinstanties uit Hong Kong of andere landen te delen.

Prijs (3 jaar lidmaatschap) € 1.69 p/m

Gratis versie


Geld terug garantie31 dagen
PureVPN biedt 31 dagen geld-terug-garantie voor hun nieuwe klanten. Dit is een vrij lange termijn, want de meeste VPN-providers bieden 7 dagen geld-terug-garantie.

Gratis proefperiode (3 dagen voor $2.5)
PureVPN biedt op dit moment een 3 dagen proefperiode zonder gebruiksbeperkingen voor $2,50. De geld is niet terugbetaalbaar maar dat is een goede manier om PureVPN diensten te testen.

Wil je PureVPN uitproberen dan klick HIER.

VOORDELEN & NADELEN

140landen/ 6500 servers

GROOT NETWERK

> 6500 servers in 140 landen

Download snelheid

DOWNLOAD SNELHEID

Snelle download snelheid

datalimiet

DATALIMIET

Onbeperkt

kill switch functie

KILL SWITCH

Kill switch functie is beschikbaar

gelijktijdige verbindingen

GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN

5 apparaten per abonnement

Geen logs

LOG-BELEID

Geen logs

Encryptie

ENCRYPTIE

Hoogwaardige 256-bit AES encryptie

Ad blocker

AD BLOCKER

Blokkeert advertenties

Geld terug garantie

GELD TERUG GARANTIE

31 dagen geld terug garantie

Netflix

NETFLIX

Geeft toegang tot US Netflix

Stealth mode

STEALTH MODE

Werkt alleen op Windows-app

Gratis proefperiode

GRATIS PROEFPERIODE

3 dagen proefperiode voor $2,50

EIGENSCHAPPEN

Verbindings­stabiliteit Uitstekend
De verbindingsstabiliteit van PureVPN server is echt in orde. Tijdens een aantal tests die wij hebben uitgevoerd ontstond er geen verbroken verbindingen of snelheidsinstabiliteit. Ook andere PureVPN gebruikers vinden geen problemen met stabiliteit.

Stealth mode (alleen op Windows-app)
Momenteel kan alleen de Windows-app in landen met censuur zoals China of de Arabische Emeriaten worden gebruikt. PureVPN klantenservice suggereert een handmatige configuratie met IKEv2-protocol in plaats het gebruiken van de standaard mobiele app.

Als je op zoek bent naar een sterkere VPN partij met een toegang tot het open internet vanuit landen met censuur dan kan je beter denken over aan NordVPN, Express VPN of SurfShark VPN die hun stealth mode aanbieden op alle apparaten.

Kill Switch
Van alle andere functies heeft PureVPN ook een Kill-Switch functie. Als de verbinding weg valt, schakelt PureVPN alle VPN-gerelateerde activiteiten uit. Als gevolg hiervan zijn je identiteit en IP-adres beschermd.

Dubbele VPN
Zoals veel van andere VPN-aanbieders heeft PureVPN ook een optie om VPN te gebruiken bovenop een bestaande VPN verbdinging (dubbele VPN).

Split tunneling
PureVPN biedt ook een extra functie – zogenoemd Split tunneling. Met behulp van deze functie kan je aangeven welke data niet via de VPN verbinding moet lopen.

De functie Split Tunnelling is niet alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers, maar ook op Android-apparaten.

IP-typenGedeeld IP (dynamisch), toegewezen IP
Standaard krijg je bij PureVPN een gedeeld dynamisch IP adres.

Als je een vast IP-adres nodig hebt dat niet elke keer wijzigt, kan je bij PureVPN ook en toegewezen/dedicated IP krijgen.

Het gebruik van een dedicated IP-adres wordt aanbevolen voor toegang tot beveiligde websites zoals Gmail, Paypal of internetbankieren.

Helaas ondersteunt op dit moment PureVPN alleen PPTP, L2TP, IKEv2 en SSTP-protocollen met toegewezen IP.

Ook is dedicated IP niet helemaal gratis. Het kost $1,99 per maand. Als je toegewezen IP wil kopen dan klik dan HIER.

ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP
PureVPN biedt 5 protocol opties aan:

 • Open VPN (TCP of UDP)
 • PPTP
 • L2TP/IPsec
 • IKEv2
 • SSTP

OpenVPN protocol is zeer veilig, terwijl L2TP/IPsec protocol levert hogere snelheid, maar is minder veilig in vergelijking met OpenVPN protocol.

Als je een meer betrouwbare tot een web wil hebben kies dan voor TCP poort, en als je sneller online gaming of live-streaming wil gebruiken, dan is de UDP poort meer voordelig.

Encryptie 256-bit AES
PureVPN heeft een sterke 256-bit AES encryptie. Deze encryptie is beschouwd als onbreekbaar en is meestal gebruikt door beveiligings- en overheidsorganisaties inclusief de Amerikaanse overheid.

Ad-blocker
Een andere voordelige optie die PureVPN heeft is de ingebouwde functie voor het blokkeren van advertenties.

Tracker Blocker

Malware Blocker
Purevpn biedt een oplossing tegen malware. Met Gravity kun je via een DNS server malware laten blokkeren.

VoiP ondersteuning
In landen waar Voice over IP verboden is, kun je PureVPN gebruiken om toch te bellen over het internet. PureVPN zorgt er voor dat je dat dan anoniem, encrypted en ondetecteerbaar of blokkeerbaar kan doen.

Browserextensies

 • Google Chrome
 • Chrome
 • Firefox
 • Firefox

PureVPN biedt op dit moment browserextensie voor Chrome en Firefox.
Sommige providers zoals ExpressVPN bieden ook browser-extensies voor Safari.


DNS leak bescherming
Bescherming tegen DNS lek is een groot pluspunt die PureVPN biedt aan hun klanten.

IP-V6 leak bescherming
PureVPN heeft IPv6 lekbescherming. Tijdens onze beveiliginstesten ondekte wij ook geen IPv6 lek.

ONDERSTEUNDE APPARATEN

PureVPN Android-interface

App/ Software
8.3

4.2 out of 5 stars

Computers (Interface/ Instellingen)

 • Windows
 • Windows
 • Mac
 • Mac
 • Linux
 • Linux

PureVPN heeft applicaties voor Windows, Mac OS en Linux (Fedora, Debian, Ubuntu, CentOS).

Windows software:

De installatie van Windows-software is eenvoudig.
Nadat je ingelogd bent kom je op een scherm dat je vraagt om je modus te selecteren.

PureVPN Windows-applicatie

Ze bieden 5 modes aan:

 • Streamen
 • Internetvrijheid
 • Veiligheid/ Privacy
 • File-sharing
 • Gereserveerd IP.

Afhankelijk van wat je kiest gaat PureVPN de instellingen zoals veiligheid, anonimiteit, privacy en snelheid voor die taak optimaliseren. Je kan de modus altijd wijzigen door naar de opties van applicatie te gaan (rechterbovenhoek van de scherm).

Na het selecteren van de modus kom je op het hoofdscherm waar kun je een serverlocatie kiezen.

PureVPN Windows-applicatie

Een mooie kant van de Windows-applicatie is dat je op verschillende manieren een server locatie kan selecteren: per land, stad, zoek op naam of maak je favoriete lijst. Bij elke locatie kan je ook ping times zien wat maakt het selecteren process wat soepeler.

PureVPN Windows-applicatie

Op de app kan je ook aangeven wat wil je met VPN bereiken, zoals streamen (BBC, Netflix, Amazon Prime etc.), online gamen, VPN voor China, sportkanalen etc.

Als u verbinding maakt met een server, geeft de applicatie uw verbindingsstatus weer.

Telkens je naar een andere server overschakelt, krijgt je ook een melding wanneer deze verbinding maakt en verbreekt.

Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijke interface
Alfabetische landenlijst
Gedetaileerde serverkeuze
Eenvoudig wisselen van server (eerst moet je disconnect)
Beste locatieserver
Favoriete locatielijst
Meest Recent gebruikte serverlijst
Filter of zoekfunctie
Informatie over p2p of videostream-servers
Notificaties bij verandering in de verbinding
Informatie over pingtijd

 

Er zijn ook een aantal instellingen die gebruiker kan activeren of deactiveren.

PureVPN Windows-instellingen

Met PureVPN kan je kiezen uit OpenVPN TCP/ UDP, PPTP, L2TP, SSTP en IKEv2 protocollen.

Wisselen tussen VPN protocollen
Multi-Port optie
Start Software bij het opstarten van het system
Automatisch verbinding bij opstarten
Kill Switch
Gravity functie
(blokkeert advertenties, kwaadwillende en blacklist sites, gevaarlijke links)
IPv6 leak bescherming
DNS inschakelen
Split tunneling
VPN Hotspot
256-bit encryptie aan of uitzetten
Notificaties bij verandering in de verbinding

 

Smartphones & Tablets (Interface/ Instellingen)

 • Android
 • Android
 • iOS
 • iOS

PureVPN heeft app’s voor Android en iOs.
Android app:

PureVPN android app is vergelijkbaar met de Windows-applicatie. De app is overzichtelijk, je kan gemakkelijk genoeg erachter komen hoe het werkt en over het algemeen werkt dat ook prima.

PureVPN Android-appliacte

Hetzelfde als bij Windows-software voordat je begint moet je een modusoptie kiezen.

PureVPN Android-appliacte

Dan kan je servers kiezen uit een landenlijst, stadslijst of per kanaal (servers die geoptimaliseerd zijn om specifieke streamingdiensten te deblokkeren).

PureVPN Android-appliacte
Ook hier heb je de mogelijkjeid een Favoriete serverlijst maken of servers snel vinden door zoekfunctie te gebruiken.

Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijke interface
Alfabetische landenlijst
Gedetaileerde serverkeuze
Eenvoudig wisselen van server
Beste locatieserver
Favoriete locatielijst
Meest Recent gebruikte serverlijst
Filter of zoekfunctie
Informatie over p2p of videostream-servers
Notificaties bij verandering in de verbinding
Informatie over pingtijd

 

PureVPN Android-appliacte

Android-app heeft practisch dezelfde instelfuncties als Windows applicatie.

Wisselen tussen VPN protocollen
Multi-Port optie
Start Software bij het opstarten van het system
Automatisch verbinding bij opstarten
Kill Switch
Gravity functie
(blokkeert advertenties, kwaadwillende en blacklist sites, gevaarlijke links)
Split tunneling
VPN Hotspot

 
Anders dan bij Windows applicatie vind je hier optioneel een Auto verbinding en Start bij het opstarten van het system functies.

Routers

 • DD-WRT routers
 • DD-WRT
 • Tomato
 • Tomato
 • Asus
 • Asus
 • TP-Link
 • TP-Link
 • D-Link
 • D-Link
 • Linksys
 • Linksys
 • MikroTik
 • MikroTik
 • pfSense
 • pfSense
 • Sitecom Gigabit
 • Sitecom
 • Synology NAS
 • Synology
 • Sabai
 • Sabai
 • Belkin
 • Belkin
 • TRENDnet
 • TRENDnet

PureVPN biedt ondersteuning aan een aantal routers, waaronder:

 • DD-WRT router
 • Tomato
 • Asus
 • Belkin
 • TP-Link
 • D-Link
 • Linksys
 • MikroTik
 • Pfsense
 • Sitecom Gigabit
 • Synology NAS
 • Sabai
 • TRENDnet.

Overig (via app)

 • Android TV
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Amazon TV
 • Google TV
 • Google TV
 • Kindle
 • Kindle
 • Kodi
 • Kodi

PureVPN biedt speciale apps voor Amazon Fire TV Stick, Android TV en een Kodi add-on om hun VPN service te gebruiken.

Overig (via router)

 • Apple TV
 • Apple TV
 • Playstation
 • PlayStation
 • Xbox
 • Xbox
 • Nintendo
 • Nintendo
 • Roku
 • Roku

 • Chromecast
 • Chromecast
 • Chromebook
 • Chromebook

Om PureVPN verbinding te maken met andere devices zoals Playstation, Xbox, Chromecast, Nintendo, Roku of Apple TV moet je deze apparaten via router verbinden.
De hele lijst van devices die PureVPN ondersteund kan je HIER vinden.

STREAMING & DOWNLOAD

Torrents/ P2P
PureVPN servers hebben goede download- en uploadsnelheid waardoor zijn ze aantrekkelijk voor P2P gebruikers en torrenters.

Bovenden zie je bij de servers direct bij welke Purevpn servers P2P-verkeer toegestaan is.

Streaming diensten

 • Netflix streaming
 • Netflix
 • Spotify streaming
 • Spotify
 • HBO Now streaming
 • HBO Now
 • BBC iplayer streaming
 • BBC
 • Amazon Prime streaming
 • Amazon

Als Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO Now of Spotify niet beschikbaar in jouw land zijn, kan je er not steeds toagang toe krijgen naar je favoriete films en muziek met behulp van PureVPN.

NL streaming ondersteuning

 • NPO streaming
 • NPO
 • Ziggo go streaming
 • Ziggo Go
 • NLziet streaming
 • NLZiet

 • RTL XL streaming
 • RTL XL

Met behulp van PureVPN Nederlanse servers kan je je buitenlandse IP-adres veranderen naar een Nederlands IP en genieten van het NPO, Ziggo Go, NLZiet or RTL XL kijken in het buitenland.

KLANTENSERVICE

Klantenservice
9.1

4.6 out of 5 stars

Communicatie Live-Chat Ticket systeem E-mail Facebook Twitter
PureVPN klantenservice kan je bereiken via Live-Chat,Ticket systeem, E-mail: enquiry@purevpn.com/ help@purevpn.com of Social Media platforms zoals Facebook, of Twitter.
PureVPN heeft een uitstekende klantenservice. Ze zijn heel hulpzaam en lossen de problemen snel op. Je wordt binnen een minuuut beantwordt. We lazen wel dat het soms moeilijk is je geld terug te krijgen, dit kan soms lang duren.

Werktijd 24/7

Reactietijd Heel snel

FAQ
Als je vragen hebt over PureVPN dan kan je altijd eerst de antwoord zoeken bij PureVPN FAQ sectie.

Ook bij een sectie “Support center” vind je een zoekfunctie wat maakt je zoekproces veel sneller.


BetalenMastercard Visa iDeal Paypal Bitcoin

PRIJSDETAILS

1 Maand


€ 9.60

per maand


3 jaar

PureVPN logo

€ 1.69

per maand

1 jaar


€ 5.14

per maand


1 Maand


€ 9.60

per maand


3 jaar

PureVPN logo

€ 1.69

per maand

1 jaar


€ 5.14

per maand


TIJDELIJKE PUREVPN ACTIES

PureVPN 1 jaar abonnement voor $0.99 per maand

We hopen dat je deze PureVPN Review informatief en vooral nuttig vond.

Klinkt dat PureVPN iets voor jou is, druk dan op de bovenstaande knop “NAAR PUREVPN” en bezoek de hun website direct.

Heb je nog steeds twijfels over deze VPN-aanbieder en zou je graag de mening van PureVPN-gebruikers willen horen? Dan vind je hieronder gebruikersbeoordelingen!
 

PUREVPN GEBRUIKER REVIEWS


Heb je ervaring met PureVPN? Graag horen wij je ervaring met deze VPN-aanbieder. Plaats nu een PureVPN review hieronder en deel je ervaring met andere bezoekers!

Schrijf een PureVPN review


 
0
Rated 0 out of 5
0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%


Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0