PrivateVPN Review | en vergelijking met andere VPNs

PrivateVPN Review | en vergelijking met andere VPNs

PRIVATEVPN REVIEW

 

 

WAT KAN JE MET PRIVATEVPN ?

 1. JE IP VERBERGEN EN ZO JE PRIVACY BESCHERMEN
 2.  

 3. JE DATA BESCHERMEN OP OPENBARE WIFI HOTSPOTS
 4.  

 5. TOEGANG TOT ELKE WEBSITE KRIJGEN
 6.  

 7. ANNONIEM TORRENTEN
 8.  

PRIVATEVPN KENMERKEN

Beoordeling
8.9

4.5 out of 5 stars

Over PrivateVPN > 44.000 gebruikers over de hele wereld
PrivateVPN is in 2009 opgericht. Het bedrijf voorheen bekend als PrivatVPN werd opgericht door Privat Kommunikation Sverige AB. Hun hoofdkantoor bevindt zich op Sollentunavägen 159 191 48 Sollentuna, Zweden.

Het belangrijkste doel van PrivateVPN is om eersteklas VPN-services aan gebruikers te leveren voor een redelijke prijs.

Het bedrijf groeit constant en op dit moment hebben ze meer dan 44.000 klanten over de hele wereld.

Download snelheid
4.5 out of 5 stars
9.0/10

De download- en uploadsnelheid van PrivateVPN, zowel lokaal als wereldwijd, hebben heel goede resultaten. De uploadsnelheid is betrouwbaar en de pingtijd is laag. Daardoor is PrivateVPN erg aantrekkelijk voor gamers en torrenters. Vanuit alle servers kan je zonder problemen meerdere HD videostreams afspelen of bestanden downloaden.

DatalimietOnbeperkt

Locaties 60 landen
PrivateVPN servers zijn verspreid over veel locaties: 60 landen. Je kan PrivateVPN vinden in 6 continenten:

 • Europa (34 landen):
 • Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Isle of Man, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slowakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

 • Noord-Amerika (3 landen):
 • Canada, Mexico, Verenigde Staten

 • Zuid-Amerika (6 landen):
 • Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Panama

 • Azië (13 landen):
 • Hong Kong, India, Indonesië, Israël, Japan, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea, Thailand, Turkije, Taiwan, Vietnam

 • Afrika (1 land):
 • Zuid-Afrika

 • Australië (2 landen):
 • Australië, Nieuw-Zeeland

Er zijn niet veel VPN-aanbieders met een groter aantal landen dan Private . Als je toch een VPN dienst wil hebben met meer landen dan PrivateVPN, dan kan je denken aan EpxressVPN (92 landen) of PureVPN (140 landen).

Servers > 100 servers
PrivateVPN biedt meer dan 100 servers aan hun klanten. Dat aantal servers is wat weinig in vergelijking met hun concurrenten zoals NordVPN (>5200 servers), CyberGhost (>3400 servers) of Private Internet Access.

Het nadeel van zo’n klein aanbod van servers is dat er meer risico is dat de servers vol raken. Ook heb je per land minder mogelijkheden om van IP-adres en dus identiteit te wisselen.

Apparaten 6
Via de PrivateVPN-privider kan je tegelijkertijd maximaal 6 verschillende apparaten verbinden.

Dat is redelijk veel, maar er zijn concurenten zoals GooseVPN of Windscribe die geen limiet hebben op het aantal apparaten dat je kan gebruiken.

Log beleidGeen logs
PrivateVPN is een VPN-aanbieder met een strikt zero logs-beleid. Dit betekent dat geen van je activiteiten wordt verzameld, gecontroleerd of doorgegeven aan derde partijen.

Vanwegen het nul-logs beleid meten ze zelfs niet de vraag en gebruik van hun servers. Ze hebben relatief weinig servers en als ze meer klanten krijgen, kan dit een negatieve invloed hebben op de snelheid van die servers.

Geen persoonlijke data (geldig e-mailadres)
Om een account via de PrivateVPN-service te kunnen registreren moet je hen een geldig e-mailadres en een wachtwoord aanmaken.

Als je anoniem wilt blijven ook met je betaalmethode, kan je bij PrivateVPN met Bitcoins betalen.

VestigingslandZweden Zweden
PrivatevPN staat onder jurisidctie van Zweden, waardoor het onderheving is aan EU-wetgeving inzake gegevensbewaring en overeenkomsten voor het delen van informatie.

Maar zelfs al zouden de autoriteiten vragen om informatie van gebruikers van de dienst, kan Private VPN dat naar eigen zeggen niet doen omdat ze geen informatie loggen, zelfs niet over het datagebruik van abonnees.

Prijs (1 jaar lidmaatschap) $ 3.82 p/m (13 maanden)

Gratis versie


Geld terug garantie30 dagen
PrivateVPN biedt een 100% geld-terug-garantie van 30 dagen voor hun abonnees. Dit is een vrij standaard periode die ook door vele andere VPN-providers wordt aangeboden.

Gratis proefperiode 7 dagen
Een groot pluspunt van PrivateVPN is dat ze voor hun klanten een gratis proefperiode van 7 dagen aanbieden. 7 dagen kun je dit VPN uitproberen en pas daarna een beslissing nemen of he bij hen wil blijven.

Om deze gratis proefperiode te krijgen je moet e-mailen aan PrivateVPN (e-mail: support@privatevpn.com) en ze gaat je een cadeau code in de vorm van link versturen.

VOORDELEN & NADELEN

Download snelheid

DOWNLOAD SNELHEID

Goede snelheid en stabiliteit

Geen logs

LOG-BELEID

Geen logs

datalimiet

DATALIMIET

Onbeperkt datalimiet/ bandbreedte

gelijktijdige verbindingen

GELIJKTIJDIGE VERBINDINGEN

Maximaal 6 apparaten per abonnement

Encryptie

ENCRYPTIE

Sterke 256-bit AES encryptie

Geen toegewezen IP

IP-ADRES

Dedicated IP-adres is beschikbaar

Stealth mode

STEALTH MODE

de VPN werkt in censuur sterke landen zoals China

Netflix

NETFLIX

Deblokkeert US Netflix

Geld terug garantie

GELD TERUG GARANTIE

30 dagen geld terug garantie

61 landen/ 5200 servers

KLEIN NETWERK

Relatief weinig servers (>100 servers)

kill switch functie

KILL SWITCH

Kill Switch functie alleen voor de Windows VPN-app

Geen Browserextensies

BROWSEREXTENSIES

Geen Browserextensies

Ad blocker

AD BLOCKER

Geen ingebouwde ad-blocker

EIGENSCHAPPEN

Verbindings­stabiliteit Uitstekend
PrivateVPN heeft zeer stabiele verbinding met servers. Tijdens een aantal tests die wij hebben uitgevoerd ontstonden er geen verbroken verbindingen.

Stealth mode
PrivateVPN is een goede keuze voor mensen die verbinding willen maken vanuit China of andere landen met strikte cencuur (Egypte, Irak, Turkije etc.). PrivateVPN voegt een extra laag toe zodat VPN-verkeer wordt weergegeven als normale HTTPS browser, waardoor het voor censurerende staten veel moeilijker wordt om het te detecteren en te blokkeren.

Naast het stealth-protocol is er togang tot Tor zijn software. Dat is een groot voordeel als je toegang probeert te krijgen tot door de overheid geblokkeerde inhoud.

Kill Switch (alleen voor Windows VPN-app)
Op dit moment biedt PrivateVPN een Kill-Switch functie aan voor hun Windows VPN-app, deze functie is nog niet voor Android, MacOS of iOs beschikbaar.
De geïntegreerde Kill Switch functie op VPN is heel belangrijk, omdat hiermeer wordt voorkomen dat je IP-adres wordt gelekt als de VPN-verbinding wordt onderbroken.

Als je ook op je Mac Kill-Switch functie wil hebben dan kan je denken over ExpressVPN, NordVPN of CyberGhost VPN-aanbieders.

Dubbele VPN
Op dit moment biedt PrivateVPN geen dubbele hop VPN servers.
Deze functie wordt bij andere VPN-aanbieders zoals NordVPN of Surfshark wel aangeboden.

Door gebruikt van van dubbele VPN worden je gevenvens via twee VPN-servers gerouteerd waardoor je data ook twee keer wordt versleuteld. Met deze extra functie heb je zelfs meer veiligheid en online anonimiteit dan met een standaard VPN-server.

Het nadeel van dubbele VPN hop is dat je snelheid zichtbaar neemt af. In de meeste situaties zoals torrenting of Netflix kijken is deze functie overbodig.

Split tunneling
Helaas heeft PrivateVPN geen Split-tunneling. Met deze functie kan je een onderdeel van je verkeer door de VPN-tunnel sturen terwijl ander verkeer je gewone verbinding gebruikt.

Hoewel elke VPN op die manier kan worden opgezet, dit is een handige functie die moeilijk te vinden is bij VPN’s.

Als je op zoek bent naar VPN die toch deze functie bevat, bekijk dan ExpressVPN, Surfshark of PureVPN.

IP-typenGedeeld IP’s (statisch), Dynamisch dedicated IP’s
Bij PrivateVPN krijg je de mogelijkheid om te switchen tussen togewijde/dedicated dynamisch IP en gedeelde (statisch) IP’s.

Als je kiest voor het protocol OpenVPN-TUN+TCP+443 in de encryptie instellingen wordt je gebonden door gedeelde IP’s.

PrivateVPN biedt ook toegang tot gratis openbare dynamisch dedicated IP’s. Deze krijg je door verbinding te maken met OpenVPN TUN + UDP + 1194 voor volgende locaties: Zweden, Noorwegen, Duitsland – Frankfurt 1, Nederland 1, Oekraïne, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk – Londen 2, Frankrijk – Parijs, VS – Buffalo en Verenigde Staten – Los Angeles. Hiermee kan je verbinding maken via een speudo-statisch IP-adres dat veel van de voordelen van een dedicated IP-adres oplevert.

ProtocollenOpenVPN, PPTP, L2TP/IPsec, IKEv2/IPsec
Bij PrivateVPN kan je kiezen vanuit 4 protocol opties:

 • Open VPN (TCP of UDP) (aanrader!)
 • PPTP (alleen voor geavanceerde gebruikers)
 • L2TP/IPsec (alleen voor geavanceerde gebruikers)
 • IKEv2/IPsec (wij raden je aan).

OpenVPN protocol is zeer veilig en daardoor gebruikt PrivateVPN dit protocol als standaard voor de desktop app. Je kan ook OpenVPN gebruiken op zowel Android als iOS.

L2TP/IPsec en PPTP protocollen leveren hogere snelheid, maar zijn ze minder veilig in vergelijking met het OpenVPN protocol.

Als je een meer betrouwbare verbinding tot een web wil hebben kies dan voor de TCP poort, en als je sneller online gaming of live-streaming wil krijgen, dan UDP poort is meer voordelig.

IKEv2 (Internet Key Exchange -versie 2) is beschikbaar op nieuwere mobiele apparaten. Het is een veiligere versie van het IPsec-protocol.

Encryptie 256-bit AES
PrivateVPN maakt gebruik van de hoogste beveiligingsstandaarden. Al hun servers hebben AES 256-bit encyptie van militaire kwaliteit met een DH-sleutel van 2048-bits. Hiermee zorgen ze ervoor dat je internetverbinding altijd beveiligd is.

Ad-blocker
Een van de kleine dingen die PrivateVPN mist, is een ad-blocker. Dit is natuurlijk geen groot nadeel, maar nog steeds een klein minpuntje voor deze VPN-provider.

Tracker Blocker
Deze VPN-aanbieder heeft ook geen tracker blocker.

Dat toch is heel mooie functie want met behulp van deze optie worden all tracking pogingen geblokkeerd. Tacker-blocker optie wordt aangeboden door NordVPN, CyberGhost of Windscribe.

Malware Blocker
Afgezien van ad- en tracker-blockers heeft PrivateVPN ook geen en malware-blocker.

VoiP ondersteuning
PrivateVPN biedt VoiP ondersteuning over het internet te bellen in alle landen.

Browserextensies
In tegenstelling tot veel andere top VPN-aanbieders biedt PrivateVPN helaas geen browserextensie voor Chrome, Firefox of Safari. De meeste van hun concurrenten bieden ten minste een proxy-extensie voor Chrome. Ondertussen bieden sommige providers zoals ExpressVPN een uitgebreide browser-extenzies voor de meest populaire browsers.

Desondanks, als je geen zware browser-gebruiker bent, zal het waarschijnlijk geen invloed op je hebben en kun je verbinding via hun windows, android of ios client maken.


DNS leak bescherming
Met PrivateVPN hoef je geen zorgen te maken over DNS lekken. Dit is netjes afgeschermt.

IP-V6 leak bescherming
Naast vele opties die PrivateVPN biedt, krijgt je ook en IPv6-lek bescherming.

ONDERSTEUNDE APPARATEN

App/ Sofware
8.0

4 out of 5 stars

Computers

 • Windows
 • Windows
 • Mac
 • Mac
 • Linux
 • Linux

PrivateVPN heeft applicaties voor Windows (7, 8, 8.1 en 10) en Mac OS. Bovendien hebben ze handmatige installatiehandleidingen voor Linux, Chrome OS (Chromebook) en Galaxy Tab.

Windows software:

Het ontwerp van PrivateVPN Windows software is functioneel maar nog niet erg geavanceerd.
Je kan de serverlocatie uit een alfabetisch gesoorteerde landenlijst kiezen. Naast de naam van het land ziet u ook in welke stad de server zich bevindt. Bij sommige VPN’s is deze informatie niet beschikbaar, maar het kan nuttig zijn als je de geografisch dichtsbijzijnde server probeert bij je te vinden.

Helaas ontbrekt Windows-software enkele functies (zie in de onderstaande tabel).

Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijke interface
Alfabetische landenlijst
Gedetaileerde serverkeuze
Eenvoudig wisselen van server
Beste locatieserver
Favoriete locatielijst
Meest Recent gebruikte serverlijst
Filter of zoekfunctie
Informatie over p2p of videostream-servers
Notificaties bij verandering in de verbinding

 
De verbindingen zijn wel snel, maar het nadeel is dat je niet kan selecteren en overschakelen naar een nieuwe server totdat je de huidige verbinding hebt gesloten.

Ondanks alle hierboven genoemde kleine minnen heeft PrivateVPN een prima instellingenpaneel. Het heeft een aantal geavanceerde functies die de klant zelf kan instellen:

Wisselen tussen VPN protocollen
Start Software bij het opstarten van het system
Automatisch verbinding bij opstarten
Automatisch opnieuw aansluiten bij een verbindingsfout
IPv6 leak bescherming
DNS leak bescherming
Kill Switch
Windows meldingen

 

Smartphones & Tablets

 • Android
 • Android
 • iOS
 • iOS

PrivatePVN heeft gebruiksvriendelijke app’s voor Android (4.0 of later) en Apple iOS (vanaf versie 9.) De apps zijn te downloaden via de Playstore of Appstore.

Android- en iOS-app:

Android app heeft wat meer geavanceerd ontwerp dan Windows-software.
Een kleine verbetering van deze app is een paarse kleurknop wanneer VPN aan staat en die grijs wordt wanneer VPN uit staat.
Verschillend van Windows applicatie heeft optioneel Android-app een zoekvak en favoriete serverlijst.

Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijke interface
Alfabetische landenlijst
Gedetaileerde serverkeuze
Eenvoudig wisselen van server
Beste locatieserver
Favoriete locatielijst
Meest Recent gebruikte serverlijst
Filter of zoekfunctie
Informatie over p2p of videostream-servers
Notificaties bij verandering in de verbinding

 
Ook vind je bij de Android-app instellingen en vergelijkbare functies zoals bij Windows software:

Wisselen tussen VPN protocollen
Encryptie schakelen
Autostart bij opstarten
IPv6 bescherming
Stealth modus
Meldingen
Kill Switch

 
Helaas heeft Android app geen ingebouwde Kill-Switch functie.

Routers

 • DD-WRT routers
 • DD-WRT
 • Linksys
 • Linksys
 • Asus RT
 • Asus RT
 • Tomato
 • Tomato
 • pfSense
 • pfSense
 • Synology
 • Synology
 • QNAP
 • QNAP
 • Handmatige configuratie
 • Handmatige
  configuratie

PrivateVPN biedt een aantal uitgebreide installatiehandleidingen om je router handmatig te configureren om met hun software te werken. Ondanks dat werkt PrivateVPN alleen op bepaalde typen routers:

 • DD-WRT
 • Tomato
 • ASUS RT models
 • Synology
 • Linksys
 • QNAP
 • pfSense.

Met behulp van een router kan je een aantal apparaten tegelijk gebruiken met 1 VPN-verbinding.

Overig (via app)

 • Android TV
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Amazon TV
 • Galaxy Tab
 • Galaxy Tab
 • Chromebook
 • Chromebook

Op dit moment werkt PrivateVPN app op een Android TV, Amazon Fire TV, Galaxy Tab en Chromebook.

Je kan ook PrivateVPN op Kodi add on hebben. Wel moet je PrivateVPN handmatig configureren.

Overig (via router)

 • Apple TV
 • Apple TV
 • Playstation
 • PlayStation
 • Xbox
 • Xbox
 • Nintendo
 • Nintendo
 • Roku
 • Roku

Hoewel het niet mogelijk is om PrivateVPN direct op alle apparaten te installeren, is daar een oplossing voor.

Apparaten zoals Apple TV, PlayStation, Xbox, Nintendo, Roku en anderen kan je met een router verbinden die heeft verbinding met VPN. Zo word je nod steeds goed beschermd.

STREAMING & DOWNLOAD

Torrents/ P2P
Een voordel van PrivatePVN is dat ze P2P en torrenting toestaan op alle hun servers.

Streaming diensten

 • Netflix streaming
 • Netflix
 • Spotify streaming
 • Spotify
 • HBO Now streaming
 • HBO Now
 • BBC iplayer streaming
 • BBC
 • Amazon Prime streaming
 • Amazon

Netflix:
Met behulp van PrivatePVN kan je genieten van Netflix of Amazon Prime.
Op dit moment kan je Netflix kijken via 3 de VS servers en 2 UK servers. Deze servers zijn duidelijk gelabeld Dus kun je ze makkelijk selecteren.

PrivateVPN maakt het deblokeren van geo-locked content en je kan met behulp van hun VPN BBC iPlayer kijken. Meestal is BBC iPlayer toegankelijk via UK servers, maar op dit moment kan je BBC kijken via server “Argentina-VT 1”. Deze is raar genoemd maar eigenlijk bevindt in het VK.

Er zijn ook andere sterke VPN partijen zoals ExpressVPN of NordVPN die ook BBC iPlayer streamen.

PrivateVPN heeft Amerikaanse servers die werken ook met HBO. Ook content van Youtube die alleen beschikbaar is in bepaalde landen wordt via de vpn provider Private VPN zichtbaar.

NL streaming ondersteuning

 • NPO streaming
 • NPO
 • Ziggo go streaming
 • Ziggo Go
 • NLziet streaming
 • NLZiet

 • RTL XL streaming
 • RTL XL

NLZiet, NPO start en NPO plus zijn beschikbaar als je een Nederlandse server kiest. Ook Ziggo Go en RTL XL werken goed met PrivateVPN.

KLANTENSERVICE

Klantenservice
9.2

4.6 out of 5 stars

De PrivateVPN klantenservice is erg vriendelijk, reageert snel op de verzoeken en is oplossingsgericht.

Naast Live-chat en Ticket systeem bieden ze ook een ondersteuning op afstand om problemen op te lossen als je zich niet op je gemak voelt om het zelf te doen . Dat is een grote voordeel in vergelijking met andere VPN aanbieders.

Communicatie Live-chat Ticket systeem E-mail Externe bureaubladhulp
PrivateVPN stelt dat ze helpt hun klanten via Live-chat, Ticket systeem, E-mail: support@privatevpn.com en externe bureaubladhulp via hun TeamViewer-systeem.

Werktijd 24/7
PrivateVPN streeft ernaar haar gebruikers continu een ononderbroken VPN-service te bieden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Reactietijd binnen 24 uur
Private VPN reageerd binnen 24 uur op verzoeken.

FAQ
Als je vragen hebt kan je altijd eerst de antwoord zoeken bij FAQ. Een kleine minpunt van FAQ functie dat het een zoekfunctie ontbreekt en de lijst van veel gestelde vragen relatief kort is.


BetalenMastercard Visa Paypal Bitcoin Geen iDeal

PRIJSDETAILS

1 Maand


$ 7.67

per maand


13 maanden

PrivateVPN logo

$ 3.82

per maand

3 maanden


$ 4.88

per maand


1 Maand


$ 7.67

per maand


13 maanden

PrivateVPN logo

$ 3.82

per maand

3 maanden


$ 4.88

per maand


We hopen dat je deze PrivateVPN Review informatief en vooral nuttig vond.

Klinkt dat PrivateVPN iets voor jou is, druk dan op de bovenstaande knop “NAAR PRIVATEVPN” en bezoek de hun website direct.

Heb je nog steeds twijfels over deze VPN-aanbieder en zou je graag de mening van PrivateVPN-gebruikers willen horen? Dan vind je hieronder gebruikersbeoordelingen!
 

PRIVATEVPN GEBRUIKER REVIEWS


Heb je ervaring met PrivateVPN? Graag horen wij je ervaring met deze VPN-aanbieder. Plaats nu een PrievateVPN review hieronder en deel je ervaring met andere bezoekers!

Schrijf een PrivateVPN review


 
0
Rated 0 out of 5
0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%


Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.


© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0