Wat is een VPN Kill Switch en hoe werkt dat?

Wat is een VPN Kill Switch en hoe werkt dat?

Wat is een VPN Kill Switch?

Als je een VPN gebruikt dan heb je zeker wel eens gehoord van een Kill Switch Functie! Dus wat is eigenlijk een Kill Switch, hoe deze functie werkt en waarom is dat zo belangrijk dat deze feature altijd aan staat als je een VPN gebruikt. Lees dit artikel tot het einde en leer alles over KillSwitch.

Wat is een Kill Switch?

Wat is VPN kill switch
Kill Switch betekent in het Nederlands noodstopchakelaar. Met een VPN Kill Switch functie voorkom je dat jouw gegevens naar het web lekken of je locatie wordt blootgesteld. In andere worden, VPN Kill Switch monitors continu jouw verbinding met hun externe server, en als die per ongeluk wegvalt, blokkeert de VPN Kill Switch internettoegang voor je apparaat of bij sommige meer geavanceerde VPN’s voor specifieke apps.

Hoe werkt een Kill Switch functie?

VPN kill switch Dus, hoe werkt een Kill Switch functie op een VPN-programma eigenlijk?
Standaard bewaakt de Kill Switch continu je verbinding met een VPN-server, en zoekt naar wijzigingen in de status van IP-adres.
Als de verbinding wegvalt, detecteert de Kill Switch deze verandering onmiddellijk! En afhankelijk van de VPN app die je gebruikt blokkeert hij de toegang van jouw apparaat of sommige apps tot internet. Wanneer de tunnel naar een VPN-server is hersteld, herstelt de Kill Switch je internettoegang weer.
Tegenwoordig hebben bijna alle VPN’s, goede of slechtere een Kill Switch functie in hun applicatie.
Bij de meeste betrouwbare VPN’s kun je op de VPN APP in Windows, Android, iOS en MacOS apparaten, de Kill Switch functie zelf in- of uitschakelen.
Ondertussen hebben sommige VPN’s een ingebouwde en altijd aanstaande Kill Switch functie die niet zichtbaar in de app-instellingen is, en je kan deze functie zelf niet uitschakelen.
Meer geavanceerde VPN’s, zoals NordVPN, bieden ook een app Kill Switch functie. Hier kan je zelf kiezen om alleen specifieke applicaties uit te schakelen als een VPN-verbinding onverwacht wordt verbroken. Zo kun je je torrent programma of je browser koppelen aan deze functie zodat je daar altijd anoniem bent.
We raden aan om de App Kill Switch-functie alleen te gebruiken als je een gevorderde gebruiker bent en je een volledig begrip hebt van elke app die op je apparaat draait. De algemene internet Kill Switch functie is de veiligere optie.

In welke gevallen kan VPN-verbinding wegvallen?

VPN-verbinding kan door verschillende oorzaken wegvallen. Het kan gebeuren door onstabiele internetverbinding, een zwak wifi-signaal, time-outs, constant schakelen tussen mobiel internet en Wifi hotspots kunnen je verbinding met de VPN-server verstoren. Jouw firewall of antivirus programma kan soms ook de VPN blokkeren.

Oorzaken van het wegvallen van een VPN-verbinding:

 1. Onstabiele internetverbinding
 2. Een zwak Wi-Fi signaal
 3. Server time-outs (zeer ongebruikelijk, maar mogelijk)
 4. Constant schakelen tussen mobiel internet en Wifi-hotspots
 5. Firewall of antivirus kan soms ook VPN blokkeren.

Waarom moet je Kill Switch functie altijd aan laten staan

Als je een VPN gebruikt raden we je aan om Kill Switch functie in te schakelen. Zo word je beschermt tegen datalekken en het delen van jouw huidige locatie tijdens onverwachte verbindingsonderbrekkingen.
Dit is vooral belangrijk als je jouw pc of telefoon voor jouw werk gebruikt, of misschien woon jij in een autoritair land en werkt als journalist of politieke activist. Ook deze functie handig als je anoniem torrents download.

Welke VPN’s hebben een goede Kill Switch functie?

Ondanks het feit dat bijna alle VPN’s tegenwoordig een kill switch functie, hebben sommige goede en betrouwbare VPN’s een meer geavanceerde Kill Switch functie of ondersteuning voor de functie op meerdere apparaten.

NordVPN

Een van die VPN’s is NordVPN. Deze VPN-provider biedt een algemene Internet Kill Switch functie die je internettoegang uitschakelt wanneer de VPN verbinding wegvalt, of je kan ervoor kiezen om alleen specifieke applicaties uit te schakelen als een VPN-verbinding overwacht wordt verbroken. Ook is de kill switch functie goed geïntegreerd op op Windows, Android, MacOS en iOS apps.
Over het algemeen heeft NordVPN sterke privacy en beveiligingsfuncties, een uitgebreid servernetwerk en biedt op dit moment veel waarde voor een echt lage prijs. Bovendien met NordVPN krijg je toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix, die twee keer groter assortiment biedt in vergelijking met Nederland.

NordVPN VPN
 • 5.354 servers in 60 landen
 • 60-88 Mbps downloadsnelheid (9,5/ 10)
 • Gelijktijdige verbinding met 6 apparaten
 • Geen Logs
 • Staat torrenting toe
 • Toegang tot Amerikaanse Netflix
9.4
€ 3.15 /maand
(2-jarig abonnement)
BEZOEK NORDVPN
NordVPN VPN
 • 5.354 servers in 60 landen
 • 60-88 Mbps downloadsnelheid (9,5/ 10)
 • Gelijktijdige verbinding met 6 apparaten
 • Geen Logs
 • Staat torrenting toe
 • Toegang tot Amerikaanse Netflix
RATING 9.4
PRIJS € 3.15 /maand (2-jarig abonnement)
BEZOEK NORDVPN

Samenvatting

Dus, om samen te vatten, als je VPN gebruikt, vergeet niet om deze handige functie – Kill Switch functie in te schakelen, en beveilig jouw privégegevens tegen onbedoelde blootstelling en laat niet andere partijen jouw identiteit achterhalen als je VPN onverwacht uitvalt.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0