Wat is SmartDNS? SmartDNS vs VPN

Wat is SmartDNS? SmartDNS vs VPN

SmartDNS vs VPN

Wat is eigenlijk SmartDNS en wat zijn verschillen tussen tussen SmartDNS en een VPN, en nog belangrijker, welke de beste is voor elk situatie?
Alles hierover in dit artikel!

Wat is Smart DNS?

Als je de Amerikaanse Netflix, Hulu, BBC iPlayer of een andere streamingdienst in Nederland wilt kijken, zijn deze streaming diensten of games vanwege geografische beperkingen niet beschikbaar op jouw locatie. Nogal jammer, toch?
Maar er zijn manieren om zulke beperkingen te omzeilen, en SmartDNS is daar een van. Dus wat doet SmartDNS? SmartDNS is een technologie die jouw werkelijke locatie maskeert door jouw Domain Name Server-verzoeken, naar een server in een heel ander land te routeren. SmartDNS leidt echter slechts een deel van jouw verkeer, namelijk jouw DNS-query’s, door naar hun servers.

wat is Smart dns

Door dit te doen, misleidt de Smart DNS de streamingdiensten door te simuleren dat je je op een andere locatie bevindt. Wanneer je de streamingapp gebruikt, bijvoorbeeld Netflix, is meestal het enige wat ze doen, het controleren van je IP, en afhankelijk daarvan krijg je toegang tot het aanbod van jouw land.
Soms kunnen streamingproviders of gamesstores een neplocatie herkennen, waardoor je geen extra toegang krijg tot films en games.

SmartDNS versus VPN welke is de beste?

Er bestaat echter veel verwarring over het verschil tussen een Smart DNS en VPN. Laten we dit dus verduidelijken.

IP-adres

Wanneer je een VPN gebruikt, wordt jouw IP-adres aangepast naar een VPN-server IP-adres, dit terwijl een SmartDNS jouw IP-adres niet maskeert. Het maskeert alleen je DNS en opent op die manier nog steeds geblokkeerde inhoud. Toch, in beide manieren lijkt erop dat je je in een ander land zich bevindt, en in allebei methoden kun je geografische beperkingen omzeilen.

Ping

Het gebruik maken van een Smart DNS kan ervoor zorgen dat je ping of ook wel je latentie lager wordt van je game console, wat positief is voor online game prestaties. Bij een VPN ligt de ping net iets hoger.

Encryptie

Daarnaast, versleutelt SmartDNS jouw verkeer niet, zoals VPN dat wel doet. Daardoor beschermt SmartDNS jouw persoonlijke gegevens niet, het geeft je geen extra privacy en houdt je niet anoniem.

Snelheid

Omdat Smart DNS jouw verkeer niet versleutelt, blijft je verbinding even snel. Met VPN, is je snelheid altijd een klein beetje langzamer, maar als je kiest voor een van de top VPN-providers zoals NordVPN of Surfshark, is je internetsnelheid ook bijna nihil, en kun je meerdere Netflixstreams zien in de hoogste kwaliteit.

Gebruiksvriendelijkheid

Verder, is de SmartDNS-technologie vrij eenvoudig en vereist geen complexe installatie. Een groot pluspunt van SmartDNS is dat het werkt op heel veel apparaten. Niet alleen op je PC of mobiele telefoon, maar ook op routers, mediastreamingspelers, gameconsoles en smart tv’s.
Veel VPN’s ook zeer gebruiksvriendelijke apps die werken gewoon intuïtief. Het kost maar paar minuten op de app te downloaden, installeren en te begrijpen hoe dat werkt. Bijna alle VPN-apps hebben beschikbaar voor alle systemen zoals Windows, Mac, Android, iOS en Linux. Meer geavanceerde VPN’s hebben apps voor Android TV, Amazon Fire TV en Fire Stick. Maar, op dit moment bieden ze geen apps voor apparaten zoals Smart TV, Apple TV, Play Station, Xbox of Nintendo. In dat geval kun je genoemde apparaten verbinden met een router die verbinding heeft met VPN. Toch, sommige top-VPN’s, zoals Surfshark, NordVPN of CyberGost, geven gratis SmartDNS-mogelijkheden binnen hun VPN-abonnent. En dat is echt mooi!

Prijzen

Als je de prijzen vergelijkt tussen VPN-providers met een SmartDNS service ingebouwd, en alleen SmartDNS providers zien we bijna geen verschil. Tegenwoordig heb je een abonnement van een top VPN-provider voor maar een paar euro per maand, en zit de DNS service erbij in. In de omschrijving van deze video vind je een overzicht de laagste prijzen voor DNS providers en VPN-providers met een smart DNS service.

SmartDNS VPN
Verborgen IP-adres
Deblokkeerd inhoud
Lage pingtijd
Encryptie
Snelheid Sneller dan VPN Snel
Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijk
Gemiddelde prijs € 2 – 4/maand € 2 – 5/maand
SmartDNS VPN
Verborgen IP-adres
Deblokkeerd inhoud
Lage pingtijd
Encryptie
Snelheid
Sneller dan VPN Snel
Eenvoudige installatie
Gebruiksvriendelijk
Gemiddelde prijs
€ 2 – 4/maand € 2 – 5/maand

 
En nog een ding, zoals VPN-aanbieders biedt elke SmartDNS-provider verschillende serverlocaties. Sommigen van hen kunnen bepaalde streaming diensten en games die je nodig hebt deblokkeren, terwijl anderen dat niet kunnen. Daarom is het altijd een goed idee om te controleren welke sites SmartDNS- of VPN-providers kunnen deblokkeren voordat je voor een services kiest.

Conclusie

Dus, om het samen te vatten, als je jouw informatie veilig en privé wilt houden, moet je een VPN gebruiken. Maar als je alleen Amerikaanse Netflix, Hulu of andere streamingdiensten wilt streamen of toegang wilt krijgen tot meer goedkope games of een lagere ping wilt met het gamen op je console dan kun je het beste gewoon een Smart DNS-service gebruiken. Deze kun je als losse service kopen, of is onderdeel van je abonnement bij sommige VPN-providers.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 | VPNConsult

Lifetime GooseVPN deal: € 139-

Promo Code: Niet nodig

BEZOEK GOOSEVPN

50% korting voor TorGuard 2-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK TORGUARD

20% korting voor Windscribe 1-jarig abonnement

Promo Code:

BEZOEK WINDSCRIBE

TorGuard Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP TORGUARD

Windscribe Promo Code

Kopieer de Promo Code:

KOOP WINDSCIRBE

Your compare list

Compare
Alles verwijderen
Vergelijken
0